3 najzdravija doručka za žene u 30-ima: Odlični za probavu, smanjenje kilaže i zdrave hormone

Donosimo vam tri najzdravija doručka za žene starije od 30 godina.

Shutterstock

Doručak se oduvijek smatrao najvažnijim obrokom u danu, stoga je vrlo važno što jedemo tijekom tog obroka. Poznato je da žene imaju problema sa svojim metabolizmom kad navrše 30 godina pa je nakon te godine izrazito važno da pazite na to što jedete i kakve su vam životne navike. Želite li vitku liniju i zdrav organizam brzu hranu i slatkiše morat ćete svesti na minimum.

Nakon buđenja obavezno popijte bar čašu vode ('jutarnje tuširanje iznutra'), najbolje mlake prije doručka. Voće se jede prije podne, dok bi ga tijekom poslijepodnevnih sati trebali izbjegavati, a najbolje ga je ubaciti kao podnevni međuobrok..

3 idealna doručka za žene u 30-ima

Kaša

To mogu biti zobene pahuljice od cjelovitog zrna (ne instant) ili kaša od heljdinog brašna ili jednostavno palenta koja je odlična za čišćenje crijeva. Ipak, najbolja opcija je prokuhati zrno i dodati malo meda i cimeta, šaku oraha.

Shutterstock 

Ovaj doručak će poboljšati probavu, izbaciti toksine iz tijela, te napuniti tijelo željezom i vitaminom B.

Kuhana jaja

Dva kuhana jaja s kriškom svježeg sira i kriškom integralnog kruha vrlo su poželjan i zdrav doručak.

Shutterstock 

Jaja će napuniti tijelo željezom, a ujedno će se ono u tijelu brzo i učinkovito razgraditi.

Juha od kostiju

Možda ne možete zamisliti da doručkujete juhu, ali pokušajte. Ova je juha vrlo učinkovita i zdrava za tijelo: osim što obnavlja hrskavicu, ona je i vaša dnevna doza kolagena. Na tijelo djeluje bolje od svih krema protiv bora kojima svi obilato mažemo lice.

Shutterstock 

Pojedete li juhu za doručak, primijetit ćete da ćete odmah nakon doručka morati isprazniti želudac i tako izbaciti sve toksine iz tijela.

Osim prehrane vrlo je važno i kretati se. Da biste bili zdravi, trebali biste hodati nekoliko kilometara svaki dan, a da biste bili vitki - deset kilometara. Hodanje je najzdraviji i najprirodniji oblik vježbanja jer ne šteti koljenima i zglobovima, a poboljšava zdravlje, savjetuje Zadovoljna.rs.