Ovo je najzdraviji ručak za mršavljenje: Nutricionisti preporučuju 5 namirnica koje ubrzavaju rad crijeva

Ručak je iznimno važan obrok koji ne smijete preskakati da vas kasnije ne bi spopali napadaji gladi. Nutricionisti preporučuju da se na vašem tanjuru nađe ovih 5 namirnica.

Shutterstock

Ako preskočite ručak, možete se prejesti kasnije tijekom dana kako biste to nadoknadili. To može dovesti do nezdravih grickalica ili jedenja većih porcija za večeru.

Koji su sastojci zdravog ručka za mršavljenje?

Ručak je jedan od glavnih obroka u danu. Iako se ponekad preporučuje preskakanje večere, odnosno ne konzumiranje hrane nakon određenog doba dana, doručak i ručak se ne smiju propustiti. U nastavku saznajte koji su sastojci zdravog ručka za mršavljenje i koje namirnice trebate uvrstiti u svoju prehranu.

Shutterstock 

Uravnoteženi ručak za mršavljenje trebao bi uključivati ​​značajan udio nemasnih proteina, poput piletine ili ribe na žaru. Mogu se jesti s pola tanjura neškrobnog povrća poput špinata, rikule, paprike i rajčice.

Također, ne zaboravite uključiti izvor zdravih masnoća u svoj ručak, poput ekstra djevičanskog maslinovog ulja, avokada ili orašastih plodova.

Uključivanje zdravih ugljikohidrata kao što su mahunarke, cjelovite žitarice kao što je kvinoja ili škrobno povrće mogu vam pružiti vlakna i energiju dok ćete se dulje osjećati sitima.

Shutterstock 

Ova vrsta ručka ne samo da pomaže u kontroli unosa kalorija, već i potiče osjećaj sitosti. Tako ćete lakše izgubiti kilograme i zadržati željenu kilažu duže vrijeme.

Koji je najbolji ručak za mršavljenje

Najbolji ručak za mršavljenje uključuje ovu formulu na vašem tanjuru:

  • 110-170 grama nemasnih proteina
  • pola porcije neškrobnog povrća
  • 2 žlice zdrave masti
  • 1 šalica škroba iz cjelovitih namirnica kao što su škrobno povrće, mahunarke, cjelovite žitarice i voće
  • prirodne arome kao što su limun, ljuti umak, bilje, začini, ocat i senf.

Iako ono što gore preporučuju nutricionisti zvuči dobro, ovo je samo opći plan. Stoga ćete možda morati prilagoditi porcije kako bi zadovoljile individualne potrebe.

Shutterstock 

Salata može biti sastavljena od krastavaca, rajčice i paprike. Možete dodati i pečeni losos i slanutak. Koristite balzamični ocat za dodatni okus i dodajte trećinu avokada narezanog na kockice.

Preskakanje ručka također će utjecati na vašu razinu energije. Kada se jede u pravo vrijeme, hrana može podržati vaše tijelo i mozak. To će vam pomoći da preživite poslijepodne, koje je obično najintenzivniji dio dana i kada svima opada razina energije.

Također, imajte na umu da ćete se suočiti s gladi ako preskočite ručak. Zbog toga se kasnije tijekom dana možete prejesti kako biste to nadoknadili. To može dovesti do nezdravih grickalica ili jedenja većih porcija za večeru. Sve navedeno može spriječiti gubitak težine.

Umjesto preskakanja određenih obroka u danu radi mršavljenja, učinkovitije je usredotočiti se na uravnoteženu prehranu. Također, imajte na umu da morate imati odgovarajuće veličine porcija kako biste zadovoljili potrebe vašeg tijela, savjetuje Sensa.rs