Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet korejskih trikova zbog kojih će vam koža biti zahvalna

Autor N.R.

Korejke su poznate po tome koliko vole i cijene vlastitu kožu

 Izvor: Unsplash

U posljednjih nekoliko godina, svi su postali zaluđeni korejskom kozmetikom. S obzirom na to da gotovo nitko na svijetu ne ulaže toliko vremena i ljubavi za njegu kože kao što to rade Korejke, njihove je savjete dobro poslušati. Jedan od glavnih ciljeva njihovog beauty svijeta je uporaba niza proizvoda kojima će se postići ona besprijekorna i blistava koža kakvu inače viđamo na Azijatkinjama. Upravo smo zato, kako bismo vam približili njihove rutine, izdvojili pet savjeta, koji se najčešće spominju kad je riječ o korejskoj kozmetici.

1. RAZMIŠLJAJ O CIRKULACIJI

Suwan Kang je 35-godišnja beauty stručnjakinja koja ističe kako je bitno, prije same kozmetike, razmišljati o vlastitom licu, cirkulaciji i vježbanju. Upravo zato je istaknula kako je jako bitno učiniti rastezanje usta, čime se potiče cirkulacija lica. Upravo se tako dobiva mlađahni izgled lica. 

2. ZA ČIŠĆENJE LICA DOVOLJNA JE MINUTA

Mnoge od njih čiste lice jednu minutu. Tako se, prema njima, može razviti puno djelovanje proizvoda za čišćenje – čak i ako se kasnije ispere. I to ne rade bilo kako, nego pokretima prema gore. Dakle, uvijek nanose proizvode za čišćenje pokretima prema gore – a ne prema dolje.

3. KOKTELI PRIRODNIH PROIZVODA SU 'IN' 

Korejke su također poznate po tome što često koriste različite proizvode – svaki posebno ili u kombinaciji. I upravo je to tajna uspjeha: kokteli za njegu kože. Ovisno što koži treba, možete izmiksati različite serume pa ih sve zajedno nanijeti na kožu. Najčešće koriste prirodne i kremaste proizvode, kako bi i onda kada se našminkale, izgledale što je moguće više prirodno. 

4. IZBJEGAVAJTE RUČNIKE

Nakon čišćenja nemojte sušiti lice ručnikom. Naime, trljanjem može koža vrlo brzo reagirati crvenilom. Kako biste, što je moguće manje, iritirali kožu, te kako bi koža mogla maksimalno sjajiti, preostalu vlagu treba jednostavno lupkati prstima. Osim toga, ako je lice još uvijek malo vlažno, koža može bolje upiti proizvode.

5. NOĆNE MASKE 

Dizajnerica nakita koja ima 31 godinu, otkrila je jedan od trikova koji preporučuje svakome. Naime, uz to što skida šminku čim stigne kući i ne čeka ponoć, prije spavanja na lice stavlja masku, koju ispire tek sljedeće jutro kada se probudi. Za nju je ovaj korak jedan od najbitnijih već nekoliko godina, za koji kaže da je zaslužan za njezin mladolik izgled kože. 

Magazin

Royals