JESTE LI IKADA RADILI PILING KOSE I VLASIŠTA? Evo zašto biste ga trebali uvesti u svoju rutinu 

Iako većina koristi pilinge za lice i tijelo, i kosi je potrebna pažnja.

Profimedia

Kozmetička industrija danas nudi nikad bogatiji spektar proizvoda za njegu tijela. Od krema, maski, šminke, losiona, ulja do pilinga koje služi za uklanjanje mrtvih stanica kože i obnavljanje tena.

Iako ga najčešće koristimo na licu i tijelu, piling može poslužiti i našoj kosi. Na taj način s tjemena uklanjamo masnoću, mrtve stanice kože te nakupljenje proizvode za njegu i stiliziranje kose.

Profimedia 

Uz to, piling povećava razmak između dva pranja kose, a svi znamo koliko to znači (pogotovo dame s dugom kosom). Idealno ga je raditi jednom tjedno, a osim što će ukloniti sve ono što se na kosi ne bi trebalo zadržavati, poboljšat će djelovanje omiljenih proizvoda za njegu poput balzama i maski.

A kako ga koristiti?

Pilinzi za kosu najčešće su sastavljeni od čestica morske soli koje pomažu u čišćenju tjemena i uklanjanju nečistoća koje u kosi ostaju tijekom dana. Prije šamponiranja, dobro navlažite tjeme glave, a zatim nježno masirajte proizvod oko tri minute.

Sada dodajte malo vode, zapjenite i rasporedite po cijeloj duljini kose te temeljito isperite. Kosa će vam postati sjajnija, a možda ćete dobiti jedan dan viška između dva pranja kose.