Nakon nekoliko sezone pauze od Dore, ove godine vraća se na velika vrata, u Opatiji 16. veljače. No, ne teče sve prema prvotnom planu. Naime, opet je došlo do izmjena, prenosi HRT.

Nakon odustajanja Tonke kao prve rezerve, zatim i Četiri tenora kao sudionika Dore 2019., u natjecanje za Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije 2019., ušla je Kim Verson s pjesmom 'Nisam to što željela', a prva i druga rezerva su postali Patricia Gašparini s pjesmom 'Pretend' i Eni & Vjeko koji izvode 'Čudo'.

No, Eni & Vjeko tu obavezu nisu mogli preuzeti u tako kratkom vremenu, stoga je stručni ocjenjivački sud donio novi odluku. Time je druga rezerva sada Igor Delač s pjesmom 'U ritmu ljubavi'.

Podsjetimo se, na izboru za hrvatsku predstavnicu na Euroviziji, trebala su nastupiti Četiri tenora, ali su odustali. 'Jako smo se veselili nastupu na Dori, te nam je izrazito žao što smo, zbog obveza koje nismo mogli pomaknuti, prisiljeni otkazati svoj nastup na povratničkom izboru hrvatske pjesme za Pjesmu Europe', izjavila su 4 tenora za HRT.