“Bajam, mindul, mjendul, mendula ili kako ga već tko zove, jedna je od mojih omiljenih namirnica”, govori slastičarka Tea Mamut, vlasnica splitske slastičarnice Oš kolač i suradnica StoryGourmeta. Za novi broj časopisa osmislila je pet slasnih recepata za slastice od badema, ukusne i zdrave namirnice koju rado koristi i u slanim jelima. Kako Tea kaže - sigurno ćete se naći barem u jednom.

Domaća slastičarka otkrila omiljeni slatki recept
Story 

Kolač od badema i rogača 

200 g čokolade sa 55% kakaa  
225 g maslaca  
korica jedne naranče  
2 g soli  
10 g kakaa  
75 g tostiranih, mljevenih badema  
75 g mljevenog rogača  
6 jaja  
150 g šećera

Priprema

Za ovaj kolač potreban vam je kalup promjera 26 cm. Otopite čokoladu, maslac, koricu naranče i sol na pari. U zasebnoj zdjeli prosijte kakao, dodajte rogač i bademe. U otopljenu čokoladu i maslac (pazite da ne bude prevruće!) dodajte žumanjke.Izmiksajte šećer s bjelanjcima. U čokoladu dodajte suhe sastojke i umiješajte snijeg. 

Pecite otprilike pola sata na 180 stupnjeva ili dok čačkalica ne iziđe suha (možda će ostati koja mrvica jer je kolač bez brašna i poprilično vlažan).