Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Kako zvijezde hodanjem održavaju kondiciju?

Autor Antonija Nazor
Autor Antonija Nazor

Jeftino i učinkovito do vitkosti

Izvor: Profimedia

Ne vježbam svaki dan, ali kad živite u New Yorku - to je u redu. Grad je golem, a svuda nastojim ići pješice, pogotovo ako mi se žuri, što učim i svoju djecu - rekla je slavna glumica Brooke Shields. Osim poznatih osoba, mnogo ljudi zdravlje, tjelesnu formu i mentalnu snagu čuva upravo brzim hodanjem. Naime, prema istraživanju američkog sveučilišta Harvard trideset minuta hodanja pet do šest puta tjedno znatno smanjuje rizik od srčanog udara, prevenira pojavu šećerne bolesti i osteoporoze te pomaže u liječenju artritisa, visokog krvnog tlaka i depresije.

Izvor: Profimedia

Treba naglasiti da intenzivnije hodanje pridonosi očuvanju funkcionalnosti i zdravlja bubrega jer se znojenjem eliminira određeni dio otpadnih tvari, pri čemu bubrezi ostaju pošteđeni. Ta aktivnost poboljšava moždane funkcije, pospješuje probavu te pridonosi zdravlju krvožilnog sustava i pluća.

Izvor: Profimedia

Kad govorimo o mršavljenju, žustro je hodanje, prema podacima američkog Centers for Disease Control and Prevention, posljednjih godina jedna od najpopularnijih metoda za reguliranje prekomjerne tjelesne težine. U prvom redu zato što ne opterećuje gležnjeve, koljena, kukove, a rizik od upale mišića, iščašenja, lomova i drugih ozljeda vrlo je mali.

Izvor: Profimedia

Kad je riječ o gubitku kalorija, prema nekim izračunima 45 do 60 minuta brzog hodanja pet puta tjedno dovoljno je za gubitak oko dva kilograma mjesečno. Naravno, uz reguliranu prehranu. To je sjajan poticaj za ovu besplatnu aktivnost koja se sastoji od brzih i kratkih koraka te energičnih pokreta ruku koji će nas, uz reguliranu prehranu, nagraditi vitkijim i zdravijim tijelom.

Izbor Urednika

Royals