Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svjedok tragične smrti princeze Diane: 'Rekli su mi da šutim'

Autor N.R.

Progovorio nakon 22 godine

 Izvor: Profimedia

Početkom ovog mjeseca obilježena je 22. obljetnica smrti jedne od najobožavanijih princeza na svijetu, Diane, koja je poginula u stravičnoj prometnoj nesreći u Parizu, bježeći u Mercedesu sa svojim dečkom Dodi Fayedom od fotografa. Oko toga se još i danas raspredaju različite teorije zavjere, a sada je napokon, nakon toliko godina, progovorio svjedok i vozač automobila koji je okrznuo onaj u kojem je bila princeza, Vijetnamac Le Van Thanh, prenosi 'Mirror'.

Naime, priznao je da su ga britanske vlasti pozvale u London kako bi ispričao sve što zna, no francuska policija ga je upozorila da mora šutjeti. 'Zakon u Francuskoj i onaj u Engleskoj nisu isti, nemoj ići tamo. Jednostavno nije isto, nemoj ići', ponavljali su mu nekoliko puta prije nego li ih je poslušao. 

Također, priznao je da ga je bilo strah razgovarati s Britancima jer je mislio da će time postati glavni sumnjivac za nesreću koja se dogodila. Zbog toga je odmah sljedeći dan prebojao svoj automobil kako se ne bi vidjela ogrebotina. Čak i nakon ovog priznanja, odbija da ga Scotland Yard službeno ispita, pa će cijela stvar zauvijek ostati misterij.

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca vatrogasac Xavier Gourmelon, koji je pokušao pomoći princezi, otkrio je njezine posljednje riječi. 'Nije imala vidljive ozljede, tek malo krvi na ramenu. Dao sam joj kisik prije nego sam je izvukao iz automobila, a ona me pogledala i rekla: 'Bože, što se ovo dogodilo'. Nekoliko trenutaka kasnije, princeza je doživjela srčani zastoj. Masirao sam joj srce, i ponovno je počela disati', kazao je i dodao da je bio uvjeren da će preživjeti.

Magazin

Royals