Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Domaći recept za ljepljiva rebarca

Autor Emina Basara
Autor Emina Basara

Ručak za prste polizati

Izvor: Profimedia

Oskarovka Whoopi Goldberg kaže kako uopće ne sumnja da je ljudi ne doživljavaju osobito društvenom osobom, a upravo je zato u rujnu objavila knjigu ‘The Unqualified Hostess’ u kojoj čitatelje savjetuje kako najbolje ugostiti prijatelje u svom domu, na zabavi ili večeri. Mnogi ne znaju da ona priređuje vrlo posjećene zabave u svom stanu u New Yorku, ali kaže kako nije baš talentirana za takve stvari pa je knjiga zapravo namijenjena ljudima poput nje.

Izvor: Shutterstock

Ljepljiva rebarca

18 goveđih rebarca s leđa
2 šalice umaka barbecue
1/2 šalice umaka Worcester
1/3 šalice svježeg limunova soka
1/4 šalice Dijon senfa
2 žlice narančina soka
1 žlica usitnjenog sušenog timijana
1 žličica dimljene paprike
sol, papar

Rebarca stavite u veliki lonac napunjen vodom i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru i pustite da krčka, djelomično pokriveno, oko 45 minuta. Dok se rebarca kuhaju, u velikoj posudi za pripremu umaka napravite marinadu tako da pomiješate sve ostale sastojke te dodate 1 žličicu svježe mljevenog papra i 1/2 žličice soli pa sve zagrijte do vrenja. Smanjite vatru i pustite da krčka 15 minuta uz povremeno miješanje. Pećnicu zagrijte na 160 °C. Rebarca izvadite iz vode i dobro osušite te ih složite u veliki lim za pečenje, jedno do drugoga. Prelijte preko njih dvije šalice marinade, a zatim njome dobro prekrijte rebarca sa svih strana. Pecite 40 do 60 minuta, dok ne omekšaju. Poslužite s ostatkom marinade.

NAJNOVIJE

loader