'Juha od svježe rajčice s bosiljkom i mozzarellom moj je specijalitet. Probala sam je u Rigi u jed­nom talijanskom resto­ranu i oduševila me pa sam recept donijela kući i sada je stalno kuham', otkriva glumica i voditeljica novog HTV-ova kulinar­skog showa ‘Kuhan i pečen’ o omilje­nom receptu koji je pripremila za novi broj StoryGourmeta. Otkrila je da jako voli kuhati te kušati jela u restoranima i na putovanjima, ali i da je njezin suprug Ivan sjajan kuhar.

Sastojci:

5 svježih rajčica

4 češnja češnjaka

1/2 luka

papar, sol, origano

svježi i/ili sušeni bosiljak

maslinovo ulje

mozzarella

Crvena juha za dvoje
Profimedia 

Svježe rajčice namočite u kipućoj vodi kako bi se lakše skinula kožica. Oguljene i grubo nasjeckane rajčice, češnjak i luk usitnite u blenderu dok smjesa ne postane tekuća. Prelijte u posudu, dodajte maslinovo ulje, sol, papar i origano te pustite da proključa, nakon čega kuhajte još pet minuta.
U vrelu juhu dodajte mozzarellu narezanu na trakice koja će se rastopiti. Pri posluživanju u juhu dodajte svježi bosiljak i svježi origano.