Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Kraljica Elizabeta Williama nagradila novom titulom

Autor N.R.
Autor N.R.

Jednom smrklo, drugom svanulo

Izvor: Profimedia

Nakon velikog skandala koji je potresao Veliku Britaniju, mediji su nedavno otkrili da su princ William i princ Harry napokon 'stavili točnu na i' i razriješili sve nesuglasice. Ubrzo nakon toga, na kraljevskom dvoru stiže novi preokret. Izgleda da je kraljica Elizabeta spremna krenuti dalje pa je okrenuvši leđa Harryju, Williamu dodijelila novu titulu, o čemu je neko vrijeme razmišljala. Uz titulu vojvode od Cambridgea i grofa Strathearna, 37-godišnjak sada je 'Lord High Comesar' u Generalnoj skupštini škotske Crkve.

Izvor: Profimedia

Prema službenoj najavi koja je objavljena proteklu subotu, princ William sada ima još jednu kraljevsku titulu koja donosi nove obaveze. Između ostalih službenih dužnosti, održavat će uvodne i završne govore u Skupštini. S obzirom na to da je spomenuto priznanje dobio tijekom neugodne atmosfere koja vlada dvorom otkako su Harry i Meghan odstupili, postavlja se pitanje je li istu titulu trebao dobiti Harry. Iako se često pričalo o odnosu braće, nedavno se potvrdilo da su uz Harryjev odlazak u Kanadu shvatili kao 'sad ili nikad' priliku da riješe sve međusobne razmirice i završe sa svađom. Sukladno tome, izgleda da je i kraljica Elizabeta spremna krenuti dalje, pa tako i sve dužnosti mlađeg unuka ostaviti iza sebe. 

harry Izvor: Profimedia

Podsjetimo, Meghan i Harry više nisu zaposleni članovi kraljevske obitelji, odnosno ne izvršavaju službene dužnosti, ne mogu koristiti titulu Njegovo/Njezino Kraljevsko Visočanstvo. Harry je i dalje princ jer je to postao rođenjem (i šesti u redu da naslijedi britanski tron), a njemu i supruzi ostaju titule vojvode i vojvotkinje od Sussexa. Sukladno tome, živjet će mirnijim životom, što su oduvijek i željeli.

Meghan Markle Izvor: Profimedia

Nadali smo se služiti Kraljici, Commonwealthu i mojim vojnim asocijacijama, ali bez javnih novčanih sredstava. Nažalost, to nije bilo moguće

'Mogu samo zamisliti što ste sve čuli i pročitali tijekom prošlih tjedana i želim vam reći istinu kao Harry, a ne vojvoda ili princ. Ista sam osoba koju ste gledali kako odrasta 35 godina, ali sada imam jasniju perspektivu. Ujedinjeno Kraljevstvo moj je dom i mjesto koje volim, to se nikada neće promijeniti. Znam da nisam uvijek bio u pravu, ali kad je o ovome riječ, druge opcije nema. Želim da bude jasno kako mi ne odlazimo. Nadali smo se služiti Kraljici, Commonwealthu i mojim vojnim asocijacijama, ali bez javnih novčanih sredstava. Nažalost, to nije bilo moguće. Odmaknut ću se od onoga što sam oduvijek poznavao i zakoračiti u, nadam se, mirniji život', bio je dio Harryjeve poruke.

Najčitanije

Najnovije

loader