Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

DNEVNIK IZ SAMOIZOLACIJE 'Svojim primjerom želim potaknuti druge'

Autor Sonja Kovač
Autor Sonja Kovač

Najpoznatija hrvatska influencerica Sonja Kovač dokaz je kako vrijeme u samoizolaciji može biti ispunjeno vježbanjem, učenjem, kuhanjem, radom i ljubavlju

Izvor: Privatni album

Nakon što se naviknula na samoizolaciju u koju je otišla nakon posljednjeg putovanja, našu najpoznatiju influencericu Sonju Kovač prošlog je vikenda, kao i ostale Zagrepčane, prestrašio snažan potres.
- Jako smo se uplašili jer je podrhtavanje bilo snažno dva puta. Sve nas je to uhvatilo u snu, a nakon drugog potresa, morali smo napustiti stan. Bili smo u autu i vozili se neko vrijeme, ali nismo htjeli izlaziti iz njega kako bismo izbjegli kontakt s ljudima. Grozan je osjećaj i teška su vremena, ali moramo ostati pozitivni, pridržavati se uputa i nadati se da će sve ovo uskoro završiti - rekla je Sonja koja je za Story napisala dnevnik i otkrila kako ovih dana izgleda njezina svakodnevica.

Dan u mom domu

Ako me uhvati želja za druženjem, pa i s mojim bližnjima, nadoknadimo to duljim telefonskim razgovorom

 Vjerujem da nitko nije očekivao ovakvu situaciju. No s obzirom na to da je ključno da svi budemo savjesni i pazimo kako na svoje tako i na tuđe zdravlje, logičan je potez bio da se nakon posljednjeg putovanja Goran i ja samoizoliramo. Dosad nismo imali nikakve simptome, a nadam se da će tako i ostati do završetka preporučenih 14 dana. Sve je jednostavnije kada sami odlučimo hoćemo li ostati kod kuće ili putovati, ali kada smo dovedeni u situaciju da ne smijemo putovati, tada nam to malo teže pada, meni posebno jer je većina mojih putovanja vezana uz posao. Nadam se da ću svojim primjerom potaknuti sve one manje savjesne da se svi pridržavamo danih uputa i ostanemo kod kuće. Sigurno se svi osjećamo pomalo anksiozno u određenim trenucima jer nam nedostaju društveni život, roditelji i prijatelji. No sada više nego ikada prije moramo izdržati kako bi se sve što prije završilo. Dok se vodim tom misli, nema anksioznosti. Ako me uhvati želja za druženjem, pa i s mojim bližnjima, nadoknadimo to duljim telefonskim razgovorom.

Sonja Kovač Izvor: Privatni album

Prvi dan izolacije probudila sam se u osam ujutro i nakon dugo vremena shvatila da imam dan u potpunosti za sebe. Nakon što sam se ustala, skuhala sam si omiljeni čaj koji rado pijem kada sam doma. Moram priznati da su mi nedostajali dani u kojima mogu bezbrižno hodati u pidžami, ne žureći se obavljati dnevne poslovne obaveze. Iako me ova situacija u svijetu zabrinjava, odlučila sam iz nje izvući maksimum pa sam nakon omiljenog čaja i maženja sa svojim psićem, sjela na pod i 20 minuta odradila vježbe koje inače volim izvoditi u teretani, a mogu se prakticirati na strunjači. To mi pomaže da dan počnem fizički, ali i psihički spremna. Opuštena i fokusirana na dan koji je tek počeo, počela sam pripremiti zajednički doručak. To je trenutak kada si dajem kreativnu slobodu u osmišljavanju doručka i preostalog dnevnog menija. Tada se uključujem na društvene mreže da pogledam prijedloge što pripremiti za doručak, a da pritom unesem dovoljno vitamina i imam energije za ostatak dana, ali i da bude vizualno zanimljivo. Volim kada je puno mirisa i raznih bogatih okusa. Odluka je pala - pripremam guacamole s jajima na tostiranom kruhu. U pozadini čujem omiljenu glazbu koja me prati od ulaska u kuhinju. Pripremam doručak u pidžami, uz ples i pjesmu, a ponekad i snimim što pripremam za Instagram. Kako imam više slobodnog vremena na raspolaganju, odlučna sam u isprobavanju novih recepata. Svaki dan otkrivam nove opcije i veselim se što ću tek otkriti.

Sonja Kovač Izvor: Privatni album

Nakon doručka ulazim u kupaonicu kako bih počela svakodnevnu rutinu higijene. Potpuno razbuđena i uređena, sjedam u dio stana gdje se nalazi ured pa opuštena sljedećih nekoliko sati rješavam korespondenciju koja me dočekala čim sam otvorila laptop. Mirnija sam i opuštenija jer radim s jednog mjesta, a iako trenutačno objavljujem manje sadržaja, i dalje je dan poslovno i privatno dinamičan. Moram priznati da učim prilagoditi se novonastaloj situaciji i zahvalna sam što sa svojom publikom imam priliku kreirati novi sadržaj drugom dinamikom.

Sonja Kovač Izvor: Privatni album

Uzimam predah od poslovnih obaveza i spajam se na online sat španjolskog. Nakon današnjih sati učenja stranog jezika, osjećam pad energije, što je idealno za kratku šetnju sa psom. Najviše nas opušta šetnja utroje šumom, ali, naravno, bez bliskih kontakata i udaljeni dva metra. Ponekad i vježbamo na zraku tijekom šetnje s našom pomerankom Boo. Sunčano i toplo vrijeme popravlja raspoloženje i fokus. Kada se vrtimo kući, dovršavam posao pa s dragim počinjem kuhati ručak. Nakon pripreme slasnog ručka, smjestimo se svatko u svoj udoban dio dnevnog boravka kako bismo se posvetili čitanju započetih knjiga za koje dosad nismo imali vremena, a ovaj ga put imamo napretek. Predvečer dobivam obavijest o početku prikazivanja online izložbe ‘Art Basela’, a ubrzo zatim i kazališne predstave. Bio je ovo divan završetak dugog dana. Nakon odrađenog posla, kuhanja, učenja i kulture završavam dan pripremajući si mirisnu kupku, nakon koje slijede omiljene serije i filmove prije nego što utonem u san.

Iskreno, jedva sam dočekala ponovno uskočiti u svoju najdražu pidžamu Yamamay. Posljednja tri mjeseca proputovala sam dvije različite strane svijeta, prošla dva Fashion Weeka te promijenila tonu odjeće i kombinacija pa moram priznati da mi je ovo nedostajalo.

Ovih ću dana svakako malo predahnuti i uživati u vremenu posvećenom samo sebi i dragom, a onda krećem dinamičnije sa sadržajem na društvenim mrežama. Instagram, YouTube i TikTok platforme su na kojima sam najaktivnija i gdje će moja publika moći i dalje gledati sadržaj. Sada nam samo jedno treba biti važno - moramo biti disciplinirani kako bi sve ovo što prije završilo.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije

loader