Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

'Pokojna majka je žena kakva želim biti'

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Ni pokćerka Ljube Jurčića niti supruga Marija Mamića - kako ističe, Tiju Mamić ne definiraju muškarci u njezinu životu, nego sama gradi karijeru; za Story otvoreno govori o teškom djetinjstvu, predrasudama, izvoru samopouzdanja, braku i majčinstvu

Izvor: Story Press

Javnost ju je upoznala kao pokćerku političara i ekonomskog stručnjaka Ljube Jurčića, zatim su o njoj pisali kao o supruzi danas bivšeg košarkaša Chrisa Warrena, a od listopada 2017., kada se udala za sina Zdravka Mamića, bivšega izvršnog predsjednika GNK Dinamo, spominje ju se kao suprugu Marija Mamića. No Tiju Mamić, kako ističe, ne definiraju muškarci kojima je okružena, jer ona je i sama godinama gradila karijeru koju je ovih dana zaokružila novim poslovnim pothvatom. Riječ je o novome kozmetičkom proizvodu na našem tržištu, Glow&Go puder losionu, koji je kreirala i predstavila s prijateljicom, vizažisticom Ladom Mitrašinović, poznatijom kao Bela Make Up. Kako je povod našem razgovoru šminka, nismo mogli ne upitati uvijek dotjeranu Tiju da nam otkrije neke svoje beauty savjete, a priznala nam je i tajnu uspješnog i zdravog odnosa sa suprugom Marijem te se u razgovoru za Story prisjetila djetinjstva koje je bilo daleko od idiličnog.

Izvor: Story PressStory: Kako ste došle na ovu poslovnu ideju, je li se to dugo ‘kuhalo’?

Ideja je nastala spontano. Moja Lada i ja imamo jako sličan stil i ukus kada je riječ o kozmetici pa smo godinama koristile iste proizvode koje najčešće nismo mogle kupiti u Hrvatskoj. Nakon mog povratka iz Amerike počele smo intenzivno raditi na proizvodu koji bi ženama dao sjaj, ali i prekrio sitne nedostatke. Misija i vizija bila nam je da proizvod bude isključivo hrvatski te da ga žele koristiti djevojke, žene, mame, bake. Lada i ja velike smo ljubiteljice J.Lo glow izgleda koji nam je bio velika inspiracija u nastanku brenda - tamna kosa, maslinasti ten, svijetle, nude usne i Glow&Go.

Story: Osim što vas veže poslovna suradnja, kažete da ste i prijateljice. Je li vas povezala ljubav prema kozmetici ili nešto drugo?

Lada i ja smo prijateljice i zapravo obitelj. Znamo se još od srednje škole. Kada sam se vratila iz Amerike, Lada je već bila uspješni make up artist i šminkala je većinu naše domaće estrade. Naravno da sam i ja odmah postala njezina vjerna klijentica. Ladu i mene vežu zajednički stil te ljubav prema kremama i parfemima. U razgovoru smo shvatile da obje želimo i koristimo nešto što u Hrvatskoj ne možemo nabaviti. Lampica nam se upalila u istom trenutku i rođen je Glow&Go.

Story: Lada može kistom uljepšati svaku djevojku, ali je li make up ono što uistinu ženu čini lijepom?

Potpuno ste u pravu. Lada je stvarno majstorica i nevjerojatna je transformacija koju ona uspijeva napraviti. Moram priznati da sam velika ljubiteljica make upa i jako volim biti sređena od glave do pete. Naravno, to nije jedino što ženu čini lijepom, ali moramo biti realni i reći da šminka nikada nije odmogla u tome da se žena osjeti moćno, privlačno i možda malo sigurnije u svojoj koži. Make up je za mene kao visoke potpetice - mijenja stav i držanje, a samim time čini ženu samopouzdanijom i sigurnijom.

Story: Kažu da ljepota dolazi iznutra, iz samopouzdanja. Odakle vi crpite snagu, odakle izvire vaše samopouzdanje?

Moje samopouzdanje prije svega je odraz moga unutarnjeg stanja. Lako je odglumiti samopouzdanje i kratkoročno zavarati svijet oko sebe, ali biti iskren sam sa sobom upravo je ono što ženu čini lijepom, sigurnom i stabilnom.

Story: Mnoge žene imaju problem sa svojim odrazom u ogledalu i ne osjećaju se ugodno u vlastitoj koži. Jeste li i vi imali takvih problema, osjećali se nesigurno?

Mislim da svatko od nas ima tih trenutaka slabosti, kada bi se najradije zavukao u krevet i pustio da prođu dan i noć. Naravno da i ja imam takve trenutke, ali kada ste mama, supruga i poslovna žena, nemate baš previše vremena za nesigurnost. Živimo u društvu koje ne tolerira slabosti, a pogotovo ne tolerira javno pričanje o tome, što nas zapravo i dovodi do puno problema koji su stigmatizirani i guraju se pod tepih. Ne volim se osjećati loše i nesigurno, ali još manje volim to skrivati.

Izvor: Story Press


Story: Slovite za jednu od ljepših žena na domaćoj javnoj sceni i mnoge zanima koliko vremena i truda ulažete u svoj izgled? Kako izgleda vaša uobičajena beauty rutina?

Nisam znala da slovim za jednu od takvih žena. Postoji nekoliko stvari koje su dio moje uobičajene rutine, a to su njega noktiju i kose. Njegovani nokti i zdrava kosa su mi prioritet.

Story: Čini se da vas nikad nismo vidjeli u lošem izdanju. Imate li ih? Što si žena nikad ne bi smjela dopustiti?

Nadam se da me nikad i nećete uloviti u lošem izdanju. Kako sam već rekla, nokte i kosu prvo primijetim na ženi i sebi nikada ne dopuštam da zapustim to dvoje.

Story: Bez majke ste ostali u tinejdžerskim godinama, razdoblju kada se većina djevojčica počinje šminkati, eksperimentirati s kozmetikom, otkrivati svoju ženstvenost. Tada nije bilo YouTube tutoriala o osnovama šminkanja, s kim ste prolazili sve te ženske teme?

Moja je majka umrla kada sam imala 12 godina, tako da me ona odgajala i bila prisutna u mojim ranim tinejdžerskim godinama u kojima se stvaraju prve beauty navike. Puno sam toga preuzela od nje, bila je iznimno uspješna poslovna žena koja je u pravom smislu riječi tada bila samohrana majka. Nije imala potporu moga biološkog oca, nikakvu, i zaista je uložila sve snage u moj odgoj i svoj posao. Unatoč svemu, ne mogu reći da sam ostala zakinuta za ženske teme jer je u početku tu bila mama, a poslije je došao Ljubo ili tata, kako ga zovem, koji je bio uvijek uz mene i proživio sa mnom sve moje faze.

Izvor: Story Press


Story: Rano ste se morali naučiti nositi s gubitkom i tugom, kako je odrastanje bez majke i oca utjecalo na to kakva ste osoba danas? Jeste li zbog toga snažniji i samostalniji od većine vršnjaka?

Apsolutno. Kada ste u toj dobi i kad vam se to dogodi, poprilično rano odrastete. Prvo spoznate da su ljudi jako zločesti, pokvareni i da tu zločestoću prenose na djecu. Nikad neću zaboraviti dan kada sam došla u razred, svi su znali da mi je mama umrla. Djeca se automatizmom sklanjaju od vas, kao da ste bolesni, kao da se nešto dogodilo i ne smiju se s vama družiti. Ljubo je tu odradio velik posao, bio je tu, uz mene, prava podrška. Naravno, ne može mi nadomjestiti mamu ni popuniti tu prazninu, ali zahvalna sam mu što je razgovarao sa mnom o stvarima o kojima sam sigurna da netko drugi ne bi.

Story: Koja je najvažnija lekcija kojoj vas je život naučio?

Zbog svega što mi se dogodilo u djetinjstvu, kao majka danas iznimnu pozornost posvećujem svojem sinu Domenicku i cijenim svaki trenutak njegova odrastanja te pokušavam biti što više prisutna a da ipak ne pretjeram i ne počnem mu ići na živce.

Story: Često se postavlja pitanje može li majka biti uspješna poslovna žena i obrnuto? Iz vašeg iskustva, moramo li uistinu žrtvovati jedan aspekt ili se može postići oboje?

Iako sam jako rano ostala bez mame, čak i u tom kratkom razdoblju sjećam je se upravo kao žene kakva ja danas pokušavam biti. Žene koja uspješno usklađuje dom, obitelj i posao. Nara­vno da je sve lakše kada imate podršku partnera, kao što ja imam podršku supruga Marija. Postoje dani kada stvarno nije lako i kada osjećam da mi stvari možda izmiču kontroli, ali sve je to život. Kada na kraju takvog dana legnem u krevet, sjetim se samo koliko sam sretna sa svojom obitelji i odmah mi je sve lakše.

Story: Svjedoci smo toga da većina parova nakon razvoda teško uspostavlja korektan odnos i dogovora se o brizi o djeci. Kako ste vi to uspjeli riješiti s Domenickovim ocem?

Ni jedna rastava nije lijepa. Svaki prekid nekog odnosa u koji ste uložili vrijeme, trud, osjećaje te naposljetku i sebe ne može biti lak i jednostavan. Chris i ja smo od samog početka našeg kraja, da se tako izrazim, odlučili da ćemo ego ostaviti sa strane i cijelu situaciju prilagoditi Domenicku. On nam je bio i ostao na prvome mjestu i što god se dogodilo među nama, zauvijek ćemo biti mama i tata tom djetetu. Sve pitamo Domenicka i sve se s njim dogovaramo. Ne želimo da se on osjeća kao loptica između nas, jako nam je važno da zna da se i njegovi osjećaji i želje uvažavaju. Dogovorili smo se da će tu ići u školu, a svako će ljeto provoditi s tatom u Americi. Često se svi zajedno družimo ovdje u Hrvatskoj i moram priznati da sam jako sretna zbog zdravog odnosa koji smo Chris i ja uspjeli održati. Prisutnost tate vrlo je važan aspekt djetetova odrastanja i nisam nikada htjela tome stajati na putu. Mislim da je upravo taj odnos koji svi imamo, uključujući i Marija, zaslužan za činjenicu da moje dijete odrasta sretno i voljeno.

Izvor: Story PressStory: Kada oba partnera imaju djecu iz prijašnjih brakova, kao što je to slučaj kod vas, je li teško uklopiti se u nečiju postojeću zajednicu i izgraditi novu?

Poanta je baš u tome da ne inzistirate na izgradnji nove zajednice nego se postupno prilagođavate situaciji, a posebno djeci. U ovakvim, malo osjetljivim životnim situacijama najvažnije je svu pozornost posvetiti djeci kako bi ona što manje mijenjala svoju rutinu i kako bi što manje osjetila ne toliko lijepe strane razvoda. Nekako se nadam da smo Mario i ja uspjeli svoj dom pretvoriti u sigurno mjesto za svu našu djecu.

Story: S iskustvom koje imate iza sebe, što smatrate važnim da bi odnos uspio i opstao, što brak čini kvalitetnim?

Povjerenje i lojalnost. Mario mi je suprug, najbolji prijatelj, poslovni partner, podrška, pomoć, psihijatar, ma sve. Drukčije ne znam i drukčije mi ne znamo pa je upravo to bezgranično povjerenje koje imamo jedno u drugo u svim životnim situacijama ono što čini naš brak i odnos kvalitetnim i nekako našim.

Story: Izolacija je, kažu, negativno utjecala na brojne brakove, u Kini je čak porasla stopa razvoda. Kako se odrazila na vaš i Marijev odnos?

Mario i ja stalno smo u žurbi, oko djece, posla, stalno nekamo jurimo pa nam je ovo malo mirnije stanje uzrokovano koronom zapravo dobro došlo da malo stanemo i predahnemo s djecom. Naravno da je ta neizvjesnost koja se stvorila bila stresna, ali kad smo zajedno, sve je lakše.

Story: Mnoge žene u braku s imućnijim muškarcem prestanu raditi i posvete se obitelji, vi imate potrebu sami stvarati svoje poslovno carstvo. Zašto je važno biti financijski neovisan?

Kako sam već naglasila, odgojena sam tako da budem samostalna. Drukčije ne znam, a imati muškarca ovakvog ili onakvog imovinskog stanja nikada nije bilo nešto što mi je činilo razliku. Financijska neovisnost u našem društvu izaziva podsmijeh, jer što ti imaš biti neovisna ako ti muž ima novca. Zar žena nema pravo biti rame uz rame svom partneru? Naslušala sam se takvih komentara na svoj račun od dana kada sam stupila pod svjetlo javnosti. Uvijek se komentirala torbica koju nosim, cipele koje imam, a sve se to dovodilo u kontekst muškarca s kojim sam u vezi. Nikada nisam doživjela da me pitaju kojim se to poslom bavim da si mogu sve to priuštiti jer, naravno, bez muškarca koji bi mi to kupio, sama si nikada ne bih mogla takvo nešto kupiti. E, pa upravo je zbog takvih situacija neovisnost, ako je moguća, vrlo poželjna jer ako već ljudi govore, važno je da sami znate kako stvari stoje.

Izvor: Story PressStory: Budući da ste dio domaće društvene scene, pojedinci uzimaju za pravo da o vama, kao uostalom i o svim javnim osobama, konstruiraju priče, imaju određeno mišljenje, pretpostavke o karakteru i slično. Koja je najveća zabluda o vama koju ste čuli?

Imate li dovoljno prostora za ovaj odgovor? Neistina i konstrukcija o mom životu bilo je stvarno mnogo. Naravno da se ja, kakva već jesam, sjećam svakog natpisa, svih titula koje su mi godinama pripisivali u medijima. Smeta li mi to? Naravno. Smeta mi činjenica da će moje dijete, ni krivo ni dužno, jednog dana sve to moći vidjeti, ako već i nije. Smeta mi što smo i Mario i ja već morali razgovarati s djecom o zločestim ljudima koji pišu neistine i što smo im zapravo već toliko rano morali objašnjavati ružnu stranu života koju nisam htjela da znaju, barem ne još. Znam da je naivno očekivati mir u svijetu i ljudsku dobrotu. Taj sam dio dosta rano naučila, ali teško je prilagoditi se činjenici da te ljudi koje poznaješ ili ne poznaješ stavljaju u određene okvire i koriste se tvojim imenom kako bi stvarali ružne slike i priče o tebi, tvom partneru, obitelji. Ljudski je ražalostiti se ili čak i naljutiti na brojne priče o prevarama, svađama o kojima očito samo ti neki znaju detalje, a mi ostali doznamo iz medija i gradskih priča. Žalosno je što živimo u društvu koje se hrani tuđom nesrećom. Ne bih htjela ponavljati sve te ružne stvari, jer time se samo vrtimo u krug, a Mario i ja smo se od samog početka dogovorili da nam to neće biti važno te da je jedino važno da si čuvamo leđa i da svoj dom i svoju obitelj čuvamo od negative. Mi istinu znamo.

Najčitanije

Najnovije

loader