Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tragični zavšetak princezu Dianu spasio od princa Charlesa

Autor E.N.

Hoće li ikada sve biti poznato?

 Izvor: Profimedia

Brak princeze Diane i 71-godišnjeg princa Charlesa i danas se često zna pojaviti kao tema razgovora. Nakon njezine tragične nesreće, 31. kolovoza 1997. godine, još uvijek se postavljaju mnoga pitanja i teorije zavjere o tome koliko je tragedija bila zapravo nesretan slučaj i je li princeza koja se nikako nije uklapala u te krugove namjerno ubijena. Kada bismo ju imali priliku gledati i dan danas princeza Diana bi za dva dana s Charlesom slavila 39 godišnjicu braka.

Povezane vijesti

 Izvor: Profimedia

'Par iz snova', kako su ih voljeli zvati britnaski mediji, koji zapravo i nije bio toliko savršen vjenčao se 1981. godine. S obzirom na sve nesuglasice, skandale i nenslaganje kroz nijihov zajednički život, da nije poginula prije 23 godine pitanje je u kakvom bi odnosu danas bili i kako bi sve izgledalo nakon njihova razvoda.

Iako je u njihovom zajedničkom životu bilo puno skandala, a i princeza nije bila baš najprihvaćenija u kraljevskoj obitelji, prije njezine nesreće Charles je odlučio javno priznati da ju je varao i da je u vezi s današnjom suprugom, 73-godišnjom Camillom Rosemary Shand.

Prije samog prekida bilo je puno drama, no i bez toga, proces razvoda je bio težak i kompliciran. Prvu najavu razvoda spomenuli su još 1992. godine što je četiri godine prije nego što su konačno to i odlučili. Jednom prilikom Diana je u javnosti rekla kako je glavni razlog zbog kojeg razmišljaju o razvodu to što ih je u braku troje, misleći na Camillu s kojom ju je princ varao.

Godinu dana nakon razvoda, obožavana i nikad prežaljena, princeza poginula je u automobilskoj nesreći u tunelu u Parizu. Tada je imala 37 godina, a nakon vijesti o tragičnoj nesreći javnost se slomila. Britanski narod zatrpao je ulaz Kensingtonske palače cvijećem, te su satima čekali u redu kako bi se upisali u knjigu žalosti. Detalji nesreće i danas su nepoznati misterij zbog čega svi imaju teške sumnje u prirodu nesreće.

 Izvor: Profimedia

U nesreći je tada poginuo i Dodi Fayeda, kojega je princeza Diana ljubila nakon princa. Netom nakon konačnog razvoda od princa Charlesa 1996. godine, strastvena veza Diane i Dodija uzburkala je britanske dvore, te je upravo uz svoju novu ljubav provela posljednje trenutke života. S Dodijem je u svega manje od godinu dana imala odnos kakav sa 12 godina starijim princom nikada nije imala. 

 Izvor: Profimedia

Prevelika razlika u godinama i manjak zajedničkih tema i prije razvoda naveli su ih da se udalje jedan od drugoga. Dok je i u početku bilo neugodnih situacija jer je princ prvo hodao sa sestrom princeze Diane, ali s obzirom na to da Diana nije imala nikoga prije Charlesa ona mu se činila kao 'pametniji' izbor, te su svejedno nastavili graditi svoju ljubav iz koje su proizašla i dva sina. Prvi sin, princ William, na svijet je stigao u ljeto 1982. godine, manje od godinu dana nakon vjenčanja. U rujnu 1984. godine stigao je i nestašni princ Harry koji danas puni naslovnice svojim brakom s američkom glumicom Meghan. Zanimljivo je što je i prije rođenja princa Harryja skrivala da nosi muško dijete, znajući što će Charles misliti. Prilikom rođenja malog princa, prvo što je Charles iskomentirao je da je muško i još k tome crvene kose. 

Magazin

Royals