Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Splitska voditeljica: 'Puzala sam 200 metara da bi napravila dobar prilog'

Autor E.N.

Velantina Miletić još uvijek liječi žuljeve

 Izvor: Instagram

Valentina Miletić, 27-godišnja Splićanka, osim što vodi svoj blog na kojem priča o strastima prema putovanjima i modi, također je i radijska voditeljica na splitskom radiju Ultra Split. Iako uvijek ističe koliko uživa u svom poslu, ponekad nije sve baš tako savršeno. Nedavnim odslaskom na nepristupačan teren doživjela je iskustvo o kojem još uvijek priča, a za Story.hr otkrila je što ju još posebno smeta kada je posao voditeljice u pitanju. Rekla nam je i koji bi njezin izbor bio kada bi morala birati između rada na terenu i sjedenja pred računalom, a ispričala je i kako izgleda njezina svakodnevica na radiju.

Povezane vijesti

Vidjeli smo da ste nedavno na poslu imali malu avanturu, o čemu se radilo?

Prije par dana sam bila na Modrom jezeru u Imotskom koje je ove godine uslijed prirodnog fenomena u potpunosti presušilo. S obzirom na to da je presušivanje Modrog jezera nešto što se događa jako rijetko, ponekad i desetljeća prođu prije nego ponovno presuši. Svaki put kada se to dogodi, na dnu se igra jedinstvena nogometna utakmica koja privuče tisuće ljudi. Kako nitko ne zna kada će jezero ponovno gotovo nestati, unatoč potpuno nepristupačnom terenu, drago mi je da sam bila dio ekipe koja je snimala reportažu o tome jer, kao što rekoh, tko zna hoće li više biti takve prilike.

Susrećete li se često na poslu s takvim zanimljivim situacijama?

Upravo je to čar ovog posla.

  S takvim događajima se nisam još susrela, ali vrlo često se događaju neke nepredviđene situacije ili momenti na koje, koliko god pripreme uložio, opet ne budeš dovoljno spreman. Premda, moram priznati, upravo mi to predstavlja čar ovog posla. Poslije se svi zajedno možemo lijepo nasmijati jer zaista bude svakakvih trenutaka.


Koja je najveća avantura koju ste doživjeli na radnom mjestu? Kako je to izgledalo?

Potpuno sam promašila, ali tako je ispalo.

  Ovo mi je definitivno bila najveća avantura jer se nikada prije nisam spuštala na Modro jezero. Svi tereni koje sam do sada obilazila bili su, barem relativno, prohodni. Zaista se nisam nadala kako ću ovog puta do mjesta snimanja morati gotovo planinariti, i to u potpuno promašenoj odjevnoj kombinaciji, ali tako je ispalo. Veliki dio staze do Modrog jezera je prohodan, a ima dvadesetak minuta spuštanja do dolje. No, posljednjih 200 metara sam puzila na sve četiri, što me malo i prestrašilo, ali drugačije stvarno nije išlo, a moram naglasiti da ja nisam nimalo nespretna osoba. Trebalo mi je od prilike 15 minuta vremena da uopće dođem k sebi nakon što sam se spustila dolje, a tek onda da i odradim posao zbog kojeg smo došli tamo, a još uvijek imam i žuljeve.


Jednom prilikom otkrili ste da ste iznimno aktivan tip osobe. Predstavlja li vam zbog toga sjedenje u redakciji velik problem? Volite li više izaći na teren ili sjediti za mikrofonom?

Ne dosadi mi jer zapravo ne sjedim u redakciji tako puno. Svega četiri sata sam u eteru, što obično bude live, stoga nikada nije dosadno, a vrijeme proleti za čas. Ostali dio dana koji provodim na poslu svodi se na pripremu programa kojeg, osim na poslu, često pripremam i od doma. U principu sam uvijek u pokretu, a ako me pitate da biram između studija i terena, jako mi je bitno da znam o kakvom terenu je riječ. Ako je sport u pitanju, tada ću vrlo vjerojatno uvijek izabrati odlazak na teren jer je većina takvih događanja nešto što bih ja pogledala i da ne radim. Što se ostalog tiče, što sam starija sve više cijenim način rada u miru i u studiju gdje imam i točan raspored. Znaš od kada do kada ti je smjena te se možeš organizirati po pitanju svega ostalog. Dok, kada si na terenu, toga nema jer često moraš improvizirati, ovisiti o puno ljudi, a ponekad čak i o vremenskim uvjetima.

Magazin

Royals