Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Zvijezda HBO serije: 'Obrijali su mi glavu sa 17 godina'

Autor Maja Šitum
Autor Maja Šitum

Zvijezda serije ‘Patria’ govori o ulozi koju je u početku mrzila, o svojim glumačkim počecima u kojima su joj roditelji bili velika podrška, priznaje i da se najbolje osjeća u vezi s glumcima te da je jako osjetljiva i emotivna

Izvor: Profimedia

Od 27. rujna na HBO-u se emitira serija ‘Patria’ koja se temelji na bestseleru Fernanda Aramburua i prati tri desetljeća života dviju obitelji u Baskiji ugroženoj separatističkim terorizmom. Jednu od glavnih uloga utjelovila je Susana Abaitua, koja je 5. kolovoza proslavila 30. rođendan.
- Kada sam pročitala scenarij, najviše sam osuđivala Nereu koju sam na kraju glumila. No promijenila mi se perspektiva i shvaćam koliko je taj lik lijep. Bio mi je velik izazov interpretirati Nereu zbog patnje koju proživljava, ali ujedno je i divno ući u njezinu kožu - rekla je baskijska glumica koja je razgovarala sa psihijatrima kako bi se što bolje pripremila za ulogu, a pomogli su joj i roditelji koji su se prisjetili vremena koje serija prikazuje.

Susana Abaitua Izvor: Profimedia


Kako ističe u intervjuima, roditelji su joj uvijek bili najveća podrška u želji da se umjetnički izrazi pa su joj dopustili da se sa 16 godina sama iz rodne Vitorije preseli u Madrid kako bi kovala glumački zanat.
- Sve je počelo zahvaljujući majci. Bavila sam se plesom i pohađala baletnu školu koju je ona vodila, a jednog dana, kada sam imala 14 godina, pojavio se profesor glume Iker Ortiz. Mama mu je predložila da ona njegovim učenicima održi sate plesa, a on njezinima dramske radionice. I tako je sve počelo. On je prepoznao moj talent i povezao me s agentima. Roditelji su mi dopustili da se preselim u Madrid, gdje sam bila sama. Dobro, ne u potpunosti sama jer sam živjela s njihovim prijateljima, ali vjerovali su u mene i pustili su me - opisala je Španjolka koja je nakon preseljenja u Madrid počela glumiti u kazalištu i serijama, a prvi filmski angažman u drami ‘La buena nueva’ nikada neće zaboraviti.

Susana Abaitua Izvor: Profimedia

Obrijali su mi glavu! Imala sam 17 godina

 - Obrijali su mi glavu! Imala sam 17 godina. Bilo je totalno ludo! - uz smijeh se prisjetila glumica.
Kada ne radi na novim projektima, najčešće je na plaži jer obožava surfati, što je naučila u Francuskoj.
- Tatina mama je Francuskinja i svako sam ljeto provodila kod nje. Surfala bih i s njom razgovarala na francuskom - opisala je djevojka koja je imala nekoliko ljubavnih veza s glumačkim kolegama.
- Glumci dobro poznaju svoje osjećaje i mislim da zato manje lažu od drugih ljudi, ne preglumljavaju. Sve što radim, radim iz srca i zato ne mogu lagati. Možda je to i zato što sam previše osjećajna i plačem zbog svega. Ma i smijem se zbog svega. Previše toga me uzbuđuje - veselo je objasnila mlada španjolska glumačka zvijezda.

Najčitanije

Najnovije

loader