Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ecija: 'Formu sam održavala meditacijom, spavanjem i smanjenim kontaktima'

Prije četiri godine ustanovljena joj je inzulinska rezistencija, što je stanje predijabetesa i hashimoto sindrom - autoimuna bolest štitnjače

 Izvor: Instagram

Iako je godinama lijepo i poznato lice u našem javnom životu, voditeljica Ecija Ivušić zapravo ne govori često za medije, najviše dijeli crtice iz života na svom Instagramu. Ovaj put je za Story.hr opisala posljednjih godinu dana u smislu fizičkog zdravlja, održavanja forme, važnih spoznaja o sebi i ljubavi.

'Iskreno, na samom početku pandemije, dakle prije nešto više od godinu dana malo me uhvatila frka, naravno oko svega, a najmanje radi kilaže, ali ubrzo je i to došlo na red. Nakon što se malo umirio stres od potresa i cjelokupne alarmantne situacije, i mome tijelu kao da je netko ugasio alarm. S obzirom da se radilo od doma, mogla sam si dopustiti potpuno drukčiji bioritam, tako da sam često znala spavati po 10 sati. Također, programirala sam se da idem spavati što ranije, već oko 22 sata, a najkasnije u 23. Jela sam sve što mi je tijelo tražilo, i nisam se ustručavala čak ni po pitanju slatkog, oko čega sam do tada rigorozno pazila. Kontakti su bili smanjeni na minimum, pa sam se minimalno iscrpljivala i upijala tuđe negativne energije, a sve je to dovelo do toga da sam u roku od pola godine smršavila 3 kilograma, što je na moju visinu od 163 cm dosta! Napokon sam izašla iz stadija 'izgaranja', u kojem nas većina živi već godinama, a da toga nismo ni svjesni. Tako da slobodno mogu konstatirati da sam formu održavala pomoću meditacije, spavanja i smanjenih kontakata. Alkohol izbjegavam posljednjih par godina, a tijekom zatvaranja bila sam jedna od onih koja nije popila niti jednu čašu. Uz malo šetnje sa psom kad je lijepo vrijeme, to je to. To je moja formula', objasnila je Ecija, kako joj je, na neki način, situacija oko pandemije pomogla u suzbijanju dugotrajnog stresa.

A njega je osim posla, priča, potencirala teškim treninzima i cijeđenjem hormona stresa kortizola, a kad je shvatila da taj režim ni najmanje ne funkcionira i odgovara njezinom tijelu, okrenula se lakšim aktivnostima poput joge i pilatesa, meditacije, opuštanja općenito. Ispričala je kako postiže zavidnu liniju.

Neki dan komentirala sam s prijateljicom kako super i izgledam, zapravo, koliko se malo bavim njegom kože

'Čitav život bila sam mršavica, ali u jednom trenutku, krajem dvadesetih i početkom tridesetih - to se izokrenulo. Mogu reći da mi je genetika do jedne točke išla u prilog, ali, nažalost, stres je napravio svoje i prije četiri godine ustanovljena mi je inzulinska rezistencija, što je stanje predijabetesa i hashimoto sindrom - autoimuna bolest štitnjače. Dugo mi je trebalo da sama sa sobom i liječnicima nađem formulu za dobro funkcioniranje i pravilnu terapiju, tako da mogu reći da mi je dosta veliki izazov održavati liniju, budući da mi puno zdravstvenih faktora ovisi o tome', govori lijepa Zagrepčanka dalmatinskih korijena. Otkriva i na kakvu prehranu stavlja naglasak.

'Nakon što su mi dijagnosticirali predijabetes, jedno vrijeme strogo sam se držala propisane dijete i apsolutno klonila slatkog, ali sada sam 'popustila mjere' nakon par godina i shvatila da se najbolje osjećam ako se hranim isključivo prema vlastitom osjećaju. Dobra stvar u svemu tome je što obožavam sve zdrave namirnice. U prehrani mi prevladava riba i morski plodovi, salate, zdrave masnoće i ulja poput maslinovog, bučinog i kokosovog. Mesa se klonim, pogotovo crvenog, jednostavno mi ne paše, a gluten sam jedno vrijeme također potpuno izbacila, no vratila u prehranu neke složene ugljihogidrate poput crnog kruha', priča 32-godišnjakinja. Dodaje da se ne ustručava jesti ni slatko, od sladoleda do čokolade. Kaže da je odlična u pripremi kolača od torte od sira do tiramisua, gotovo nikad ne kuha sama sebi, ali zna pripremiti gotovo sve. Ispričala je i o najboljoj formuli za svoju kožu, i što je najbolja kozmetika.

Strašno puno radim na sebi, i mogu reći da sam se u posljednje dvije godine dosta promijenila ili bolje reći vratila izvornoj sebi

'Neki dan komentirala sam s prijateljicom kako super i izgledam, zapravo, koliko se malo bavim njegom kože. Imam svoju rutinu i koristim više manje iste proizvode već godinama, a temelje se na čistoj hidrataciji. I dalje odolijevam botoxu, hijaluronu i sličnim kemikalijama. Puno vode i sna, i što manje živciranja i dalje je za mene najbolje formula. Ipak, zaljubljenost je najbolja kozmetika i kamuflaža za sve probleme u životu, jer hormoni sreće djeluju pozitivno na sve kemijske procese u tijelu pa tako i fizički izgled', tvrdi.

Povezane vijesti

Za kraj smo je pitali što je s njezinom velikom ljubavi, pisanjem.

'Strašno puno radim na sebi, i mogu reći da sam se u posljednje dvije godine dosta promijenila ili bolje reći vratila izvornoj sebi. Cijela situacija s pandemijom definitivno je utjecala i ubrzala taj proces, do kojeg bi došlo kad tad, ali vjerojatno s odgodom. Zato sam u jednu ruku i zahvalna na svemu što nas je prošle i ove godine 'potreslo', i doslovno i metaforički rečeno. Meditacija, čitanje, pisanje, to su moji mehanizmi upoznavanja same sebe. Duh hranim razgovorom sa sobom i svemirom, Bogom ili kako god netko zove nešto u što se uzda i vjeruje. Za pisanje inspiriraju me ljudi u mojoj blizini. Nikad u životu nisam bila okruženija kvalitetnijim ljudima. Neki su novi, neki stari, ali svi su moji. Inspiriraju me pisci i dobre knjige i priče, sam život. Zaista nitko ne piše bolje priče od samog života, a moj je, bogme, ispisao svakave zanimljive i inspirativne priče. Svašta imam na papiru, ali najbitnije je da je sve u glavi što treba biti. A što se tiče planova, ni oni nisu daleko od ostvarenja. Čitat ćemo se', zaključila je, dodavši kako duboko vjeruje da se sve u životu događa s razlogom.

Magazin

Royals