Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRAGIČNA PRIČA IZA PREKRASNOG OSMIJEHA: Osam sati je čekala SPAŠAVANJE, a zaručnika je IZGUBILA PRED OČIMA

Petra Nemcova izgubila je zaručnika Simona Atleeja u razornom tsunamiju.

Petra Nemcova Izvor: Instagram

Život manekenke Petre Nemcove (42) čini se na prvi pogled divnim njezinim pratiteljima na Instagramu, no ona je proživjela tešku tragediju, koju nikad neće zaboraviti.

Čehinja je 26. prosinca 2004. bila na Tajlandu sa zaručnikom, fotografom Simonom Atleejem, a pri povratku u njihov hotel primijetili su oko sebe ljude u panici, koji su trčali na sve strane. Uskoro je njih i ostale zapljusnuo golemi val, odnio odmaralište u kojem su boravili te razdvojio par.

Nemcova je tada posljednji put vidjela svog zaručnika i njegovo je truplo nađeno nekoliko tjedana nakon razornog tsunamija, koji je pogodio Tajland, s još 280.000 ostalih žrtava. Fotograf je stradao u dobi od 33 godine, a manekenka je imala sreće i spasila se jer se snažno držala za palmino drvo. Nije ga ni u jednom trenutku puštala, iako ju je val jako zapljuskivao.

Kasnije, nakon što je provela osam sati u vodi, vidio ju je Tajlanđanin i pozvao hitnu pomoć te je Čehinja odvedena u bolnicu. Liječnici su ustanovili da ima prijelome na zdjelici i unutarnje krvarenje u trbuhu i maternici. Razumljivo, bila je i psihički u jako lošem stanju jer joj je poginuo zaručnik, a i satima je gledala kako u vodi plutaju trupla oko nje.

Zbog svega što je prošla, Nemcova se posvetila humanitarnom radu i pokrenula je organizaciju 'Sretna srca'. Cilj joj obnoviti, ali i opet izgraditi, škole koje su uništene u prirodnim katastrofama poput tsunamija.

Nakon užasne tragedije, koja je ostavila na njoj trag do kraja života, manekenka se zaljubila u poduzetnika Benjamina Larretchea. Par se vjenčao 2019. te su iste godine u studenom dobili sina Bodhija. Petra je dobila trudove usred šume dok gdje je bila s mužem i rodila dijete šest tjedana prije termina.

Naime, kad je shvatila da su trudovi krenuli i da k tome nisu lažni, supružnici su ušli u auto kako bi što prije stigli u prvu bolnicu. No, izgleda da je dječak bio nestrpljiv, s obzirom na to da se Nemcova porodila usred šume u automobilu.

Zbog toga, u prvim trenucima, dječakov život je bio u velikoj opasnosti. Ipak, kada je postalo jasno da je sa sinom sve u najboljem redu, češka ljepotica se oglasila na društvenim mrežama. Uz simpatičnu fotografiju mamine ruke i dječakove noge, Petra je opisala sve u detalje.

'Unatoč tome što nas je obuzeo strah, odmah smo osjetili neizmjernu ljubav i zahvalnost', napisala je emotivna majka.

Lijepe trenutke s obitelji, koje manekenka dijeli na Instagramu, pogledajte u galeriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals