Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRAGEDIJE KOJE SE KRIJU IZA POZNATIH HITOVA: Jedan je nastao na tužnom vjenčanju, a zbog ovih se stihova prosvjedovalo

Mnogi glazbenici u svojim pjesmama opjevali su tragedije koje su se dogodile njima samima ili drugima. Iznenadit će vas priče koje se kriju iza pjesama koje svako malo pjevušite.

 Zdravko Čolić i Jasenko Houra Izvor: Pixsell/Story

Neke od najljepših domaćih, ali i svjetskih balada temeljene su na istinitim događajima. Pjevalo se o ljubavi, slomljenim srcima, tragedijama...

U nastavku doznajte koji se tužni motivi kriju iza stihova koje svi često pjevuše i koje su osvojile srca milijuna ljudi.

Zdravko Čolić - Ona spava

Zdravko Colic
Izvor: YouTube

Hit Zdravka Čolića govori o tragediji koja se dogodila 1974. godine kad se djevojka Milica Kostić bacila s 11. kata nebodera, kako bi pobjegla od pet nasilnika koji su je htjeli silovati. Jedan ju je poznanik u neboder odveo na prevaru, kako bi navodno pozvala njegovu djevojku koja ima stroge roditelje da izađe, čineći mu tako uslugu.

Nakon što je shvatila da nema djevojke i koje su im namjere, preklinjala ih je da je ne diraju, pokušavajući da im probudi savjest. Nisu željeli odustati i bacanje kroz prozor joj se učinilo kao jedina opcija kako bi obranila svoju čast. Tekst je djelo Crnogorca Velizara Šofranca, a nakon tragedije tamo su organizirani prosvjedi jer je cijeli slučaj šokirao javnost.

Indexi - Bacila je sve niz rijeku

Indexi - Bacila je sve niz rijeku
Izvor: YouTube

Čuvena balada pjeva o ljubavi Davorina Popovića i nepoznate djevojke iz Sarajeva. Kako su mediji svojevremeno pisali, njihova ljubav pukla je kada je ona zatrudnjela, a nisu to planirali. Djevojka je tada navodno pobacila i nestala iz njegovog života. Autor glazbe pjesme je Fadil Redžić, a stihova Kemal Monteno.

Prljavo Kazalište - Tu noć kad si se udavala

Prljavo Kazalište
Izvor: YouTube

Pjesma je posvećena bivšoj djevojci Jasenka Houre koja mu je obećala da će ga čekati dok je on u vojsci. Međutim, kada je odslužio vojni rok i vratio se, saznao je da imaju zakazanu svirku za vjenčanje za koje se ispostavilo da je upravo vjenčanje njegove bivše djevojke. Po ovom događaju snimljen je i film u hrvatskoj produkciji.

Riblja Čorba - Ostani đubre do kraja

Riblja Čorba - Ostani đubre do kraja
Izvor: YouTube

Bora Đorđević ovu pjesmu posvetio je jednoj od najpoznatijih jugoslovenskih manekenki, Biljani Nevajdi Šević.

Tužnih priča ima i na svjetskoj sceni. Jedna od njih je 'Tears in Heaven' Erica Claptona koji je omiljenu pjesmu posvetio svojem četverogodišnjem sinčiću koji je pao kroz prozor.

Lou Reed je 'Walk on the Wild Side' posvetio transvestitima koji se u New York dolaze prostituirati, a ta rečenica je ona kojom privlače 'klijente'.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image