Da godine u ljubavi nisu bitne dokazuju brojni parovi među kojima je dosta velika razlika u godinama, ali njihove ljubavi unatoč tome  traju. Iako je kod nas još uvijek 'prihvatljivije' da je muškarac stariji od žene, donosimo neke primjere veza gdje su poznate Hrvatice pronašle sreću (manje ili više) s mlađim partnerima

Neki su se razišli, ali tome sigurno nije kumovala razlika u godinama, dok neki traju i više od desetljeća.

Zrinka Cvitešić i Niko kranjčar - 5 godina

Bivši nogometaš Niko Kranjčar (37) i glumica Zrinka Cvitešić (42) u vezi su od 2014. godine, ali svoju ljubav čuvaju daleko od očiju javnosti. Gotovo nikad ne govore o privatnom životu, no zna se da su se upoznali 2012., ubrzo nakon što se Niko razveo od bivše supruge Simone Fistrić. Glumica je tad prekinula vezu s glazbenikom Hrvojem Rupčićem. Iz šestogodišnjeg braka s bivšom suprugom Niko ima kćer.

Zrinka Cvitešić i Niko Kranjčar su u vezi od 2014.
Dražen Kokorić 

Jelena Perčin i Momčilo Otašević - 9 godina

Glumački par, Momčilo Otašević (32) i Jelena Perčin (41) upoznali su se i zaljubili na snimanju serije Zora dubrovačka. Vjenčali su se 2018. godine. Supružnici imaju 1-godišnjeg sina Jakšu i 3-godišnju kćer Mašu, a Perčin se vratila prošle zime glumačkom poslu nakon što ga je stavila na pauzu zbog djece. Jelena iz prvog braka ima 13-godišnju kćer Lotu.

Jelena Perčin i Momčilo Otašević u sretnom su braku od 2018.
Story arhiva 

Žanamari i Mario Perčić - 6 godina

Pjevačica Žanamari Perčić (41) i basist Mario (35) osam su godina u braku, a njezin suprug od nje je mlađi šest godina. Žanamari je jednom prilikom svojim pratiteljima otvoreno priznala: 'Mlađe je slađe'. Žanamari i Mario su se upoznali kroz poslovnu suradnju. 2013. godine su započeli vezu, a nakon tri tjedna su se zaručili. Par se vjenčao 2014., a nakon godinu dana su dobili kćerkicu Gabrijelu.

Žanamari otvoreno je priznala da je mlađe slađe.
Instagram 

Iva Šarić i Bruno Petković - 6 godina

Bivša manekenka i diplomirana ekonomistica Iva Šarić (33), nakon braka s Jerkom Lekom, ljubav je pronašla s pet godina mlađim nogometašem Brunom Petkovićem (27). Iva je majka trojice dječaka, Carlosa, Leona i Adriana. Desetogodišnji Carlos i osmogodišnji Leon su iz prijašnjeg braka s nekadašnjim nogometnim reprezentativcem Jerkom Lekom, dok je jednogodišnji Adrian iz veze s Brunom. Iva je s Lekom bila u braku od 2012. do 2017. godine, a ona i Bruno isprva su skrivali svoju vezu.

Iva Šarić i Bruno Petković na vjenčanju Adriane i Duje Ćalete-Cara
Grgo Jelavic/PIXSELL 

Iris Rajčić i Marko Livaja - 14 godina

Nogometaš Hajduka Marko Livaja (28) i bivša manekenka Iris Rajčić (42) početkom svibnja su se vjenčali u Splitu nakon osam godina veze. Par ima kćer Elizabet i sinčića Lorenza, a izabrali baš ponedjeljak da se vjenčaju.

Iris Rajčić i Marko Livaja vjenčali su se nakon osam godina veze
Instagram 

Tatjana Dragović i Vlaho Arbulić - 12 godina

44-godišnji bivši model i poduzetnica Tatjana Dragović i Vlaho Arbulić (32) upoznali su se još 2014. godine. Njihova ljubavna priča započela je upoznavanjem u jednoj zagrebačkoj teretani. Svoju su ljubav obznanili godinu dana nakon što se Tatjana razvela od bivšeg supruga Gorana Ivaniševića s kojim ima dvoje djece. Razlika od 12 godina baš nikada nije smetala paru. 2014. godine na svijet je stigla kćer Luce. 

Vlaho Arbulić i Tatjana Dragović zajedno imaju kći Lucu
Instagram 

Nina Violić i Milan Marić - 18 godina

Srpski glumac Milan Marić (31) odnedavno je u vezi s mladom producenticom Mijom Bjelogrlić (25). No, bio je i u vezi s našom glumicom koja je starija od njega 18 godina. Riječ je o hrvatskoj glumici Nini Violić. Nina i Milan upoznali su se u Beogradu, kada je ona gostovala u glavnom gradu Srbije. Milan je tada imao 24 godine, a Nina 42. Njihova je romansa trajala šest mjeseci.

Milan Marić i Nina Violić bili su u vezi šest mjeseci
Zarko Basic/PIXSELL 

Vlatka Pokos i Dino Bubičić - 12 godina

Veza pjevačice Vlatka Pokos (52) i 12-godina mlađeg bivšeg Mistera Hrvatske, Dine Bubičića, nije uspjela. Upoznali su se slučajno, par je bio u vezi nekoliko mjeseci kada se dizalo jako puno prašine oko njihovog odnosa. Naposlijetku je sve palo u zaborav.

Vlatka Pokos kratko je bila u vezi s Dinom Bubičićem
Ivan Gudić 

Snježana Mehun i Mihael Galeković - 8 godina

Poduzetnica Snježana Mehun lani se udala za Franza Schillingera, a mnogi su njihov veliki dan prozvali svadbom godine. No, prije njega, u braku je bila s osam godina mlađim manekenom Mihaelom Galekovićem. U vezi su bili od kraja 2004. godine, a vjenčali su se u Meksiku na plaži 2011. godine. Razveli su se tri godine kasnije, ali u prijateljskim odnosima. Poduzetnica je u intervjuima često isticala se njihov odnos iz ljubavnog pretvorio u prijateljski. 

Snježana Mehun i Mihael Galeković bili su u braku
Story 

Severina Vučković i Igor Kojić - 15 godina

Iako je sve izgledalo idilično, a vjenčanje bilo bajkovito, pjevačica Severina (50) i nogometni menadžer Igor (35) ipak nisu izdržali. O problemima u braku Severine i Igora Kojića mjesecima se šuškalo, a onda je u kolovozu prošle godine vijesti o razvodu potvrdila Severina koja je rekla da su odluku donijeli zajedno. O razlozima nisu javno govorili. Prvi put su se vjenčali krajem rujna 2015., a nakon toga imali su još dva vjenčanja.

Severina i Igor Kojić razveli su se nakon šest godina braka
Story 

Senka Bulić i Damir Josipović - 18 godina 

Glumica Senka Bulić nedavno se pojavila na premijeri filma sa svojim 18 godina mlađim partnerom Damirom Josipovićem s kojim se rijetko pojavljuje u javnosti. Par se upoznao 2014. godine, kada su se i zaljubili, na predstavi 'Dream od Life' o životu Patti Smith u kojoj je imala glavnu ulogu, a bubnjar Damir je svirao. 

Kazališna intendantica je poznata po izjavi da 'kvalitetan život pripisujem činjenici da se nikad nisam udala'. Rekla je da o instituciji braka nema negativno mišljenje, no dosad za njim nije osjetila potrebu.

Senka Bulić i Damir Josipović godinama su zajedno unatoč razlici od 18 godina
Pixsell