Najmlađoj unuci kraljice Elizabete II., Lady Louise Windsor, jako je teško pala smrt bake.

Riječ je o kćeri princa Edwarda, kraljičinog sina, i grofice Sophie od Wessexa, kraljičine snahe s kojom je bila vrlo bliska. I ona je sudjelovala u ispraćaju kada su članovi kraljevske obitelji zajedno odali počast kraljici razgledom svijeća pred dvorcem Windsor.

Oproštaj od kraljice Elizabete
Profimedia 

Sa svojom bakom, koja ju je obožavala, imala je poseban odnos. Na nju je kraljica bila veoma slaba, a obje su uživale u zajednički provedenom vremenu. U jednom trenutku ispred Windsora, Lady Louise se nagnula nad cvijećem i neko vrijemo zagledala u jednu točku, a to je bio trenutak koji su uslikali fotografi te zabilježili tugu u očima mlade Lady koje se tako oprostila od preminule bake. 

Lady Louise Windsor unuka je kraljice Elizabete
Profimedia 

Inače, upravo je ona mnogo sudjelovala i pomagala kraljici tijekom nedavne proslave platinastog jubileja. Kada je kraljica izašla na balkon da pozdravi prisutne, upravo je ona tom prilikom stajala pored nje. 

Inače, njezina majka Sophie je u javnosti bila poznata kao jedna od kraljičinih najmilijih članova obitelji nakon što se udala za njenog sina, princa Edwarda. Osobito snažnu povezanost s kraljicom ostvarila je nakon smrti svoje majke Mary Rhys-Jones koja je preminula od raka želuca 2005. godine kad je Sophiena i Edwardova kćerkica Louise imala samo dvije godine.

Lady Louise Windsor unuka je kraljice Elizabete
Profimedia 

Također, britanski mediji prenose da je Sophie jako pogodila i smrt princa Philipa, a na njegovom se sprovodu Elizabeta najviše oslanjala upravo na nju. Nakon majčine smrti, Sophie su više puta čuli da kraljicu naziva 'mama', a ranije je izvor blizak palači otkrio da je njihov odnos zaista bio kao između majke i kćeri.

'Postoji velika ljubav i uzajamno poštovanje između njih dvije', rekao je ranije izvor za Daily Mail.

'Sophie je za kraljicu poput kćeri, jako su bliske. Vjeruje joj i oslanja se na nju više nego na mnoge', rekao je drugi izvor.

18-godišnju Lady Louise Windsor ono što izdvaja od svih ostalih jest činjenica da ona radi poput pučana. Naime, Louise je našla posao dok je čekala rezultate sa sveučilišta, što je oduševilo javnost. Odlučila se za vrtni centar u kojem je zarađivala oko 60 kuna po satu, a inače princeza živi u vili od 30 milijuna funti.

Lady Louise je kraljičina unuka
Profimedia 

'Znao sam da je kriza i da su troškovi života visoki, ali nikad nisam mislio da ću vidjeti kraljičinu unuku kako radi u vrtnom centru', rekao je jedan iznenađeni kupac za britanske medije.

Lady Louise pomagala je na blagajni, dočekivala kupce i sadila biljke u vrtnom centru. 'Činilo se kao da jako voli taj posao. Draga je, ljubazna i skromna i bila je jako pažljiva prema mušterijama', otkrio je jedan drugi kupac, a njen potez oduševio je i brojne sugrađane.

Louise je inače rođendan s rijetkim oboljenjem očiju koje se zove ezotropija, a oboljeli gledaju u različitim smjerovima. Louise je bila podvrgnuta nekoliko operacija, uključujući i jednu koja nije uspjela.

Inače, lady Louise upravo je primila rezultate ispita zajedno s tisućama druge britanske djece.

Iako njezini točni rezultati nisu objavljeni, bili su dovoljno dobri da joj osiguraju prijem na Sveučilište St. Andrews, gdje su se princ William i Kate Middleton prvi put sreli.

Tko zna, možda se i njen život potpuno promijeni kad stigne na Sveučilište.