Neposredno nakon smrti kraljice Elizabete dosta se pričalo o tome kako će, sada kada su unuci kralja, maleni Archie i Lilibet dobiti titule princa i princeze. I iako je kralj Charles III. pristao dati im titule, Harry i Meghan ipak su našli razlog da pobjesne.

Naime, Archie i Lilibet doista postaju princ i princeza, ali neće dobiti i titule Njihovih Kraljevskih Visočanstava. Takve titule dobivaju samo najuži članovi obitelji i to oni koji obnašaju kraljevske dužnosti, a s obzirom da su se Harry i Meghan početkom 2020. odlučili odvojiti od tog svijeta te preseliti u SAD – sad ni njihova djeca nemaju pravo na kraljevske povlastice.

Princ Harry i Meghan Markle ljuti su na kralja Charlesa
Profimedia 

Ono što je posebno naljutilo Meghan i Harryja je to što djeca princa Edwarda također nisu službeni članovi kraljevske obitelji, a ipak imaju te titule, pa smatraju kako su njihova djeca diskriminirana i zakinuta. Javnost pak smatra kako bi par trebao biti uopće sretan da su dobili ikakve titule, s obzirom na to koliko su štete nanijeli ugledu kraljevske obitelji u posljednjih nekoliko godina.

‘Harry i Meghan su bili zabrinuti zbog sigurnosnog pitanja, jer osobe s titulom princa ili princeze imaju određen nivo zagarantiranog osiguranja. Bilo je mnogo razgovora o tome tijekom proteklog tjedna. Oni su inzistirali da Archie i Lilibet dobiju titule princa i princeze. Bili su neumoljivi otkako je kraljica umrla. A iako su to dobili, i dalje su bijesni jer po njima titula nije puna bez dodatka Njihovo Kraljevsko Visočanstvo. Kralj Charles III. tu je ipak povukao granicu i rekao kako im ne može dati te titule jer oni službeno ne pripadaju kraljevskoj obitelji – jer su tako odlučili njihovi roditelji’, rekao je izvor iz Buckinghamske palace.

Meghan Markle kraljevsku je obitelj optužila za rasizam
Profimedia 

Meghan je, podsjetimo se, ranije govorila kako je Archieu njegova titula uskraćena kada se rodio jer je miješane rase. Sada kada ipak postaje princ – opet nije sretna. Javnost je osudila Harryja i Meghan zbog njihove ponovne želje da iskorištavaju kraljevsku obitelj i zarađuju na njoj, dok istovremeno nisu spremni ništa žrtvovati za kraljevstvo. Žele živjeti slobodnim životom, ali bi da im Kruna plaća osiguranje. Kralj Charles ne slaže se s takvom logikom, a za sada ga podržava velik broj Britanaca.

Pogledajte fotografije s pogrebne procesije kraljice Elizabete u nastavku.

Profimedia Kraljevska obitelj ne skriva tugu odlaskom kraljice Elizabete II.