Mladen Vasary preminuo je u 69. godini života, a poznat je po ulozi glavnog junaka u filmu 'Družba pere kvržice'. Glumio je dječaka po imenu 'Pere'.

Preminuo je Mladen Vasary
Story 

'U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasary. Iza sebe ostavio je neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali.

Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u posljednjoj režiji velikana Georgija Para 'Dobri čovjek Bažulek'. Mirno putuj Vaske, nedostajat će tvoj zarazni osmijeh, nevjerojatna energija i znanje. Počivao u miru', napisalo je na Facebooku 'Gradsko kazalište 'Zorin dom' Karlovac'.

Mladen je rođen 1954. godine u Lendavi. Godine 1976. diplomirao je na  Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a završio je i privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu. Nastupao je u nekoliko kazališta - Knappu, Gavelli, Kazalištu Trešnja, Teatru &TD, Komediji, ZKM-u te na Splitskom ljetu, u Teatru Ulysse i na Dubrovačkim ljetnim igrama.