Pjevačica i glumica Lady Gaga jedno je od najposebnijih imena današnjice, a iako je najveći dio njezine karijere obilježio ekstravagantni modni stil, mnogi ne znaju da je postojala i Gaga prije Gage.

Naime, riječ je o 55-godišnjoj Daphne Guinness, ženi koja potječe iz stare irske obitelji baruna Arthura Guinnessa, osnivača kultne pivovare.

Daphne Guinness ima ekstravagantan modni stil
Profimedia 

Još je kao djevojčica najranije godine provela na seoskim domaćinstvima svoje obitelji diljem Engleske i Irske, živjela u Parizu i Londonu, a ljeta provodila u nekadašnjem manastiru iz 18. stoljeća u Kataloniji.

Oduvijek se razlikovala od ostalih i jasno joj je oduvijek bilo da su druge djevojčice, njezine prijateljice, toga bile svjesne. Kada je postala malo starija, preselila se u New York u želji da bude operna pjevačica, ali život je za nju imao malo drugačije planove. Naime, upoznala je Spyrosa Niarchosa, nasljednika grčke brodske imperije, za kojeg se udala s 19 godina i s kojim je dobila i troje djece. Ipak, razveli su se 1999. godine kada je krenuo i njezin showbiz proboj.

Daphne Guinness poznata je po ekstravagantnom modnom stilu
Profimedia 

Unikatnu Daphne mnogi su upoznali kao ženu kontroverznog stila, a pogotovo nakon suradnje s modnim dizajnerom Alexanderom McQueenom. Njih je dvoje spojila novinarka i stilistkinja Isabella Blow, a zanimljivo je da Daphne uopće nije htjela upoznati McQueena iako je obožavala njegov rad.

No, jednog je dana šetala New Yorkom odjevena u svileni kimono s potpisom njegovog brenda, kada je čula da netko za njom viče: 'Hej, to je moj kaput! Ja sam osoba koju ne želiš upoznati!'. Pretpostavljate, bio je to McQueen, a tada se rodilo prijateljstvo koje je trajalo do njegove smrti 2010. godine kada si je oduzeo život. I njezina prijateljica Isabella koja ih je upoznala, također si je oduzela život 2007. godine.

A iako je u modi oduvijek bila itekako nametljiva, u privatnom je životu i više nego suptilna. Osim Niarchosa, zna se da joj je srce osvojio francuski filozof Bernard-Henri Lévy, a mnogima je šokantno to što je on od samog početka u braku s glumicom Arielle Dombasle.

Daphne Guinness i Bernard-Henri Lévy bili su zajedno iako je on bio u braku
Profimedia 

'Očito je on ljubav mog života. Moja najveća tuga je neriješeno pitanje statusa naše veze'... 'Pokušala sam biti što elegantnija u vezi s time. Svakako se ne osjećam dobro što nekoga povrjeđuje, ali kada su odnosi stvarni i kada postoji kolateralna šteta, morate pogledati što je najdragocjenije. A to je ljubav', komentirala je jednom.

Kada je u pitanju moda, iako je oduvijek obožavala eksperimentirati, najčešće je možemo vidjeti u crnim komadima, a jedan od njezinih zaštitnih znakova svakako su kopita - cipele ogromnih platformi koje obožava i Lady Gaga.