Britansku filmsku zvijezdu Benedicta Cumberbatcha uskoro bi moglo čekati suđenje na Barbadosu zbog mračnih tajni njegovih predaka.

Iako zvuči u skladu s njegovom profesijom, strani mediji prenose kako će se obitelj glumca morati suočiti s posljedicama svoje robovlasničke povijesti. Naime, Benedictovi preci su bili vlasnici plantaže šećerne trske na spomenutom otoku, a navodno su okrutno ugušili pobunu robova na njoj.

Benedict Cumberbatch čeka suđenje
Story 

Tako će se 'mračna' obitelj suočiti sa zahtjevom za naknadu štete zbog veza s ropstvom, no postupak je u vrlo ranoj fazi.

Plantažu je kupio njegov sedmi pradjed Joshua Cumberbatch davne 1728. godine i na njoj je brzo započeo unosni posao uzgoja šećerne trske.

Na plantaži je radilo 250 robova, a rad je bio strašno fizički naporan. Posljednji robovi oslobođeni su 105 godina nakon kupnje plantaže, kada je Britansko Carstvo ukinulo ropstvo.

Benedict Cumberbatch i Sophie Hunter na Oscarima
Profimedia Benedict Cumberbatch i Sophie Hunter

Zanimljivo, cijenjeni glumac je u hit filmu '12 godina ropstva' igrao robovlasnika Williama Forda, no u privatnom životu je poznat po svojoj samozatajnosti i borbi protiv bilo kakvog oblika ugnjetavanja ljudi i životinja.

46-godišnjak je od 2015. godine u sretnom braku s kolegicom Sophie Hunter s kojom ima troje djece.