Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPAVAO JE S ROĐAKINJAMA, KUPOVAO ŽENE I VARAO IH, A NIJEDNU NIJE PONIZIO KAO NJU: Umro joj je na rukama, a ona za njim

Ljubavna priča Marije Callas i Aristotela Onassisa puna je zapleta i intrigantnih detalja.

 Maria Callas i Aristotel Onassis Izvor: Sergio Del Grande / Zuma Press / Profimedia

Diva Maria Callas je već bila smatrana najvećom opernom pjevačicom svih vremena kad je upoznala Aristotela Onassisa. Bilo je to 1957. godine i imala je 35 godina.

Iako je u to vrijeme bila u braku s Gianbattistom Meneghinijem, s Onassisom je započela blisko udvaranje. Za nju je organizirao zabavu koja ju je doslovno ostavila bez daha. Meneghinovi su bili milijunaši, ali u usporedbi s Onassisom osjećali su se kao siromašni rođaci. Pozvao je četrdeset ljudi da mu budu gosti u operi, a potom sto šezdeset na zabavu u Dorchesteru.

 Maria Callas pojela je trakavicu da smršavi Izvor: Profimedia

Kasnije su Maria i njezin suprug bili pozvani na fantastične zabave na Onassisovoj jahti; provodila je duge odmore s Onassisom i prijateljima, ploveći do tako divnih mjesta kao što su Portofino, Capri, Korintski zaljev i Istanbul.

Maria je prvi put u životu bila ludo zaljubljena u muškarca koji je bio zaljubljen u nju. Bilo je previše za sve odjednom. Bila je preplavljena osjećajima koje nije mogla podnijeti. Tada bi umirila svoju savjest znajući da će se ona i Ari pokušati razvesti i vjenčati što je prije moguće.

Puno su razgovarali o vjenčanju. Kad je Ari još jednom rekao da bi je oženio, Maria je to objavila novinarima. Ari je novinarima rekao da je to samo djetinjasta šala i čisto Marijina fantazija! Opet, bila je dobra djevojka i nije ništa rekla.

 Maria Callas i Aristotle Onassis Izvor: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Tako su godine prolazile, Maria je uvijek bila puna nade, a Onassis je bio sve brutalniji. Godine 1963. Lee Radziwill, sestra Jackie Kennedy, koja je bila na brodu Christina, otišla je odletjeti do sestrinog kreveta, gdje je upravo rodila Patricka Bouviera Kennedyja, koji je umro dva dana kasnije.

Kad se Lee vratila u Atenu, ispričala je Ariji i Mariji koliko je njezina sestra očajna i izbezumljena. Ari je odmah ponudio gospođi Kennedy da iskoristi njegov brod za svoje liječenje. Maria se osjećala usamljeno pri pomisli na prisutnost gospođe Kennedy na brodu, i začudo, drhtala je od straha.

 Maria Callas je bila udana za Giovannija Battistu Meneghinija Izvor: Profimedia

Nikada nije fizički tukao Mariju - vjerojatno je znao da je to jedina stvar s kojom se ne može izvući - ali njegov odnos prema njoj bio je gotovo jednako brutalan. Nijedna psovka nije bila previše podla da bi se bacila, nijedna uvreda nije bila previše uvredljiva. Rekli su joj da šuti jer je bila samo glupa dama s velikim nosom, naočalama koje su je činile ružnom i debelim nogama. Ponizio ju je pred svima, a ona je pristala na sve.

 Maria Callas i njezin ljubavnik Aristotle Onassis Izvor: KEYSTONE PICTURES USA / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

Od svih mogućih trenutaka u njezinom životu, Maria je za trudnoću odabrala trenutak kada je njihova veza bila na najnižoj točki. Jedva je čekala reći Ariju o tome. Željela je dijete više nego što je ikad u mom životu željela išta osim njega, a pomisao da će roditi dijete čovjeka kojeg je voljela ispunjavala ju je nježnošću. Ali Ari je imao druge ideje.

20. listopada 1968. Maria je dobila vijest da će se Aristotel i Jackie Kennedy vjenčati. Karma je ipak odradila svoje, brak između Onassisa i Jackie bio je potpuna katastrofa.

 Jacqueline Kennedy i Aristotle Onassis su bili u nesretnom braku Izvor: Profimedia

Ari je postajao razočaran Jackienim raskošnim kupnjama nakita i odjeće i počeo je shvaćati da ona misli da je on budala. Stalno je zvao Mariju i slao joj cvijeće, ali dugo je njezin ponos bio previše povrijeđen i odbijala je razgovarati s njim. Napokon, 1969. godine sreli su se na jednoj zabavi i malo-pomalo ponovno počeli viđati.

No ubrzo se Onassis teško razbolio od neizlječive bolesti.  Umro je 1975. godine. Maria se nikada nije oporavila od tog gubitka.

 Maria Callas i Aristotle Onassis Izvor: Profimedia

Bliski prijatelji kažu da je Marija Callas cijelu noć provela budna u njegovom bolesničkom krevetu. 'Volio sam te. Ne uvijek dobro, ali koliko sam mogao', rekao joj je.

Marija Callas 16. rujna 1977. u 53. godini života pronađena je mrtva u svom krevetu. Službena priča je bila da je umrla od srčanog udara. Pričalo se da je Aristotel spavao sa svojim rođakinjama, a njegov odnos prema ženama bio je poražavajući.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image