SKANDALOZNA PISMA JEDINE KRALJIČINE KĆERI: Godinama je varala supruga s njezinim pomoćnikom, a ovako je raskrinkana

Kako se saznalo za aferu Elizabetine jedine kćeri, princeze Anne?

Profimedia

Kći kraljice Elizabete, princeza Anne, svoj privatni život uvijek je nastojala skrivati od medija. Njezin prvi brak s kapetanom Markom Phillipsom ubrzo se pokazao pogreškom te je javnost jasno mogla vidjeti da princeza nije sretna.

Profimedia 

Njezino nezadovoljstvo rezultiralo je glasinama o preljubu te su na dvoru doznali kako je imala aferu i s policijskim službenikom Sergeantom Crossom koji je radio kao zaštitar u njezinoj kući. Zaštitar je bio premješten na drugu lokaciju prije no što je afera izašla u javnost.

Najveći skandal u kraljevskoj obitelji dogodio se 1989. godine kada je njezina dugogodišnja afera s kraljevskim pomoćnikom Timothyjem Laurenceom izašla u britanskom magazinu The Sun. Pisma su bila ukradena iz njezine aktovke kada je otišla posjetiti kraljicu u Buckinghamsku palaču.

Profimedia 

Osim skandaloznog preljuba, afera je također iznijela činjenicu da Buckinghamska palača nije sigurna te da se među osobljem krije doušnik. Slučaj je odmah predan britanskim policijskim agentima u Scotland Yard što je rezultiralo internim ispitivanjem svih koji su imali pristup palači.

Nakon četiri mjeseca istrage te ispitivanja i uzimanja otisaka prstiju više od petsto ljudi koji su posjetili ili bili u palači u tom razdoblju, agenti nisu našli krivca koji je ukrao princezina pisma.

Čim je afera izašla u javnost, kapetan Mark Phillips odmah je zatražio rastavu braka. Par se službeo razveo tek 1992. godine.
Princeza Anne i Timothy Laurence odmah su iskoristili priliku te zajedno javno sudjelovali na Caledonian balu. Kraljevski službeni fotograf posvjedočio je da nikad u životu princezu nije vidio toliko sretnu.

Vjenčali su se u prosincu iste godine te su u braku još i danas.

Više fotografija princeze Anne pogledajte u galeriji.

Profimedia Princeza Anne s ocem Philipom i kraljicom Elizabetom