Kraljevskoj obitelji skandala ne nedostaje. Iako su neki članovi više medijski eksponirani od ostalih, kraljičinim potomcima brakovi nisu bili kao iz bajke. Donosimo vam ljubavne priče s Elizabetinog dvora.

PRINC WILLIAM I KATE MIDDLETON

Priča o upoznavanju ovog kraljevskog para započela je na fakultetu. Često prozivana kao 'Katie Waity' zbog velike želje da upozna princa, Kate je krenula studirati godinu kasnije no što je planirala znajući da i princ William tada kreće na studij. Prije dvadeset godina počeli su se družiti na hodnicima sveučilišta St. Andrews u Škotskoj, a vezu su počeli tek dvije godine kasnije – 2003. godine. Svega pet godina nisu javno istupili pred medije, no njihova veza smatrala se najvećom javnom tajnom. Iako su 2007. na kratko prekinuli, William je godinu kasnije Kate počeo pozivati na kraljevske zabave, balove i domjenke. Princ je 2010. pitao Kate za ruku ponudivši joj safirni prsten svoje majke, princeze Diane. Par se vjenčao godinu kasnije te su postali vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea. Od 2013. do 2018. par je dobio troje djece: Georgea, Charlotte i Louisa. Sa dvora su poručili da se Kate već počela spremati za ulogu buduće kraljice.

Princ William i Kate Middleton
Profimedia 

PRINC HARRY I MEGHAN MARKLE

Veza najmlađeg sina princeze Diane i Charlesa s američkom glumicom izazvala je burnu reakciju javnosti. Par se upoznao 2016. godine na slijepom spoju u Londonu kojeg je organizirao njihov zajednički prijatelj. Sve do 2017. godine viđali su se u tajnosti te putovali na egzotična mjesta poput Botswane. U Torontu su prvi put zajedno prisustvovali na događaju te su držanjem za ruke svima jasno obznanili svoju vezu. Par se vjenčao 2018. godine u Kapeli St. George te su nedugo nakon dobili sina Archieja. Život na kraljevskom dvoru bio je turbulentan te je zbog konstantnog medijskog pritiska par odlučio dati ostavku na svojim kraljevskim dužnostima. Nakon kratkog boravka u Kanadi, par je preselio u Ameriku te su ovog ljeta dobili i kćerku Lillibet.

Princ Harry i Meghan Markle
Profimedia 

PRINC CHARLES I LADY DIANA

Kraljičin najstariji sin, princ Charles, Dianu Spencer je upoznao kada je imala samo 16 godina. U to vrijeme izlazio je s njenom starijom sestrom Sarah, no prvi susret s njom odmah ga je zaintrigirao. Postepeno su se počeli družiti te je tek tri godine kasnije prvi put Dianu predstavio kraljici i princu Philipu u obiteljskom dvorcu u Škotskoj. U srpnju 1981. godine par se vjenčao u crkvi St. Paula te je live prijenos ceremonije gledalo više od 750 milijuna ljudi. Dobili su dva sina, Willijama i Harryja. Zbog brojnih problema u braku i nevjere princa Charlesa, par je objavio rastavu 1992. godine.

Princeza Diana i princ Charles
Profimedia 

PRINC CHARLES I VOJVOTKINJA CAMILLA

Princ Charles, Lady Di i Camilla Parker Bowles najpoznatiji su kraljevski ljubavni trokut. Charles i Camilla poznavali su se godinama prije no što je princ upoznao Dianu te su se intenzivno družili od tada. Zajedno su se sudjelovali na svim događajima poput polo mečeva, domjenaka i slično. Princ je od početka volio provoditi vrijeme s njom, no u vrijeme kad je on otišao u mornaricu, Camilla se zaručila te njihova potencijalna ljubav tada nije bila ostvariva. Unatoč činjenici što su oboje imali supružnike, njihova druženja su bila vrlo česta te je cijela javnost, uz Dianu, bila uvjerena da su u ljubavnoj vezi.

Godinama nakon što se Charles rastao od Diane i Camilla od Andrewa Parkera Bowlesa, par je objavio zaruke 2005. godine te se iste i vjenčao. Budući da je Diana u javnosti vrlo popularna i cijenjena, Camilla je objavila da neće postati kraljicom nakon što Charles dođe na prijestolje. U dogovoru s Elizabetom odlučeno je da će ostati princeza.

princ Charles i vojvotkinja Camilla ispred kuće
Profimedia 

KRALJICA ELIZABETA I PRINC PHILIP

Elizabeta je svog princa upoznala kad je imala samo osam godina ne znajući da će baš biti njen životni suputnik. Njihovo obiteljsko stablo spojilo se i prije no što su se zaljubili. Naime, rijetko tko zna da su kraljica i princ Philip su rođaci u trećem koljenu.

Kada je Elizabeta napunila trinaest godina, ponovno su se susreli i počeli razmijenjivati pisma. Philip je njenog oca, kralja Georgea VI., zamolio za ruku 1946. na što je on pristao uz uvjet da se zaruke objave godinu nakon, kad je Elizabeta navršila 21 godinu. Vjenčali su se u Westminster Abbeyu 1947. te je pet godina nakon Elizabeta bila okrunjena. U svojih 73 godine braka dobili su četvero djece: Charlesa, Anne, Andrewa i Edwarda. Princ je umro u travnju ove godine, dva mjeseca prije svog stotog rođendana.

Kraljica Elizabeta i princ Philip
Profimedia 

KRALJEVSKA PRINCEZA ANNE I SIR TIMOTHY LAWRENCE

Kraljičina jedina kćer, Anne, svojim je kontroverznim brakovima uzburkala javnost. Njezinom prvom braku s kapetanom Markom Phillipsom zapriječio se sir Timothy Lawrence s kojim je počela izlaziti gotovo od prvog susreta. Na spojevima su uhvaćeni dok je Anne još bila u braku s kapetanom te je najveći skandal za kraljevsku obitelj i nju nastao u trenutku kad su mediji objavili ljubavna pisma. Ubrzo nakon javnog uvida u ljubavnu vezu sir Timothyja Lawrencea i kraljevske princeze, kapetan je zatražio rastavu braka koja se finalizirala 1992., tri godine nakon podnošenja zahtjeva. Krajem iste godine, Anne se udala za sir Timothyja s kim je u braku još i danas.

Andrew Parker Bowles i princeza Anne
Profimedia 

PRINC ANDREW I SARAH FERGUSON

Ljubav drugog kraljičinog sina i Sarah Ferguson započela je zaslugom princeze Diane. Lady Di je imala plan spojiti Charlesovog mlađeg brata sa svojom bliskom prijateljicom te je organizirala večeru u dvorcu Windsor 1985. godine. Posjela ih je jedan do drugog za stolom te su od te večeri postali nerazdvojni. Nakon samo nekoliko mjeseci intenzivnog druženja, princ je ju je zaprosio u Škotskoj 1986. godine te su se iste i vjenčali u Westminster Abbeyu. U narednih nekoliko godina dobili su dvije kćeri, Beatrice i Eugenie. Nakon prvog desetljeća u braku službeno su se rastali. Iako su oboje od tada imali brojne afere i ljubavnike, ostali su u dobrom odnosu te još uvijek često izjavljuju ljubav jedan prema drugome.

Sarah Ferguson i princ Andrew na vjenčanju
Profimedia 

PRINC EDWARD I GROFICA SOPHIE

Elizabetin najmlađi sin, princ Edward, posljednji je koji se oženio te je ujedno jedini koji je uspio ostati u svom prvom braku. Princ je sa svojom suprugu Sophie Rhys-Jones od 1993. bio u tajnoj vezi, te je nakon šest godina shvatio da želi provesti ostatak života s njom. Par je 1999. godine objavio zaruke te su se iste godine vjenčali u kapeli St. George. Dobili su svoje djece, 2003. Louise i 2007. godine sina Jamesa.

princ Edward i grofica Sophie
Profimedia