Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kći kraljice Elizabete je u zatvoru

Prvi susret sa surovom stvarnošću

 Izvor: Profimedia

Jedina kći britanske kraljice Elizabete i princa Philipa, 70-godišna princeza Anne po prvi put je iz prve ruke iskusila surovu stvarnost života u zatvoru u Oxfordshireu, koji je posjetila u utorak kako bi se upoznala s novim metodama u borbi protiv koronavirusa koje je uvela ova ustanova, javlja magazin New Idea. Pritom je razgovarala sa osobljem zatvora koji je prvi uveo sobu za virtualno sudsko saslušanje zatvorenika kojima se još vodi postupak žalbe na različitim sudovima diljem Velike Britanije.

 Izvor: Instagram

Povezane vijesti

Virtualno saslušanje zatvorenika najnovija je metoda koju će uskoro početi primijenjivati i ostali zatvori u Velikoj Britaniji kako bi smanjili širenje koronavirusa u tim ustanovama i sudnicama. Princeza Anne i inače uzima kao svoju dužnost pratiti stanje u zatvorskim ustanovama te je tako u siječnju posjetila najstrože čuvane zatvore u Sjevernoj Irskoj.

 Izvor: Instagram

Podsjetimo, iako je jedina kći kraljice Elizabete II. i marljivo ispunjava svoj kraljevske dužnosti, princeza Anne navodno uživa manje povjerenje i gaji manju bliskost sa svojom majkom od ostalih članova kraljevske obitelji. Naime, stručnjakinja za govor tijela Susan Constantine nedavno je analizom ustvrdila kako po govoru tijela nikada ne bi rekla da su Anne i Elizbeta majka i kći.

 Izvor: Profimedia

'Udaljenost između njih i formalnost u komunikaciji je izrazito primjetna, ali postoji mogućnost da je takva distanciranost u odnosu posljedica slijeđenja protokola', kazala je. Iako se u nekim situacijama može činiti da su bliske i da se zajedno smiju, njihova neverbalna komunikacija upućuje na to da je u pozadini interakcije jedna sasvim drugačija istina. Kraljičin naborani nos i podignute obrve sugeriraju da je takav osmijeh umjetan.


Magazin

Royals