JESTE LI GA PREPOZNALI? Voditelj Eurosonga je poznati britanski pjevač, a posebno je vezan uz Italiju

Jedan od voditelja Eurosonga je Mika ili Michael Holbrook Penniman Jr., a njegovi hitovi broje milijunske preglede na Youtubeu.

Profimedia

Voditeljski trio ovogodišnjeg izdanja Eurosonga u Torinu čine poznati talijanski voditelj Alessandro Cattelan, svjetski poznata pjevačica  Laura Pausini i libanonsko-britanski pjevač i voditelj Mika. 

Pjevač libanonskog podrijetla, Mika ima velike radijske hitove, a uz Italiju ga vežu posebna iskustva. 

MIKA - Grace Kelly  YouTube

Njegovo puno ime je Michael Holbrook Penniman Jr. Rođen je u Libanonu i odrastao je u Velikoj Britaniji, 

Naime, on je vlasnik poznatog hita 'Grace Kelly' iz 2007. te popularnog debitantskog albuma 'Life in Cartoon Motion' s kojim je nastupio 2010. na Exit festivalu u Novom Sadu. Nadalje, Mika ima pjesmu koja je vladala radio postajama, a riječ je o 'Relax, Take It Easy' koja trenutačno broji 121 milijun pregleda na Youtubeu. 

Osim što je poznat po samostalnim hitovima, Mika je surađivao s megapopularnom pjevačicom, Arianom Grande na pjesmi zanimljivog imena, 'Popular Song'. Njihov glazbeni uspjeh trenutačno broji nešto više od 207 milijuna pregleda na Youtubeu. 

MIKA - Popular song ft. Ariana Grande  YouTube

Neke je iznenadio angažman slavnog glazbenika na Eurosongu, ali kako je i sam objasnio - bio je to logičan slijed događaja.

Mika je nakon pet studijskih albuma, uspjeha u Europi, 30 milijuna prodanih primjeraka albuma, nominacija za Grammy, ipak najveću popularnost uživao u Italiji. Zbog toga, prethodnih nekoliko godina proveo je u toj zemlji kao član žirija pjevačkog natjecanja 'X Factor' i kao voditelj talk-showa na Rai-ju prije nekoliko godina.

'Sudjelovao sam na talijanskom X Factoru, znam talijanski, ali naravno ne tako dobro kao engleski. Kada su me pozvali organizatori Eurovizije u Torinu, nekako je sve bilo logično i očekivano', rekao je Mika.

Mnogi smatraju da se Mika odlično snašao u vođenju Eurosonga te da je imao sreće jer se prije okušao u voditeljskom poslu. 

Pjevač će zajedno s kolegicom iz Italije Laurom Pausini večeras izvesti duet u revijalnom dijelu programa.

Poznati pjevač, osim angažmana na talijanskoj televiziji, bio je i dio francuskog showa 'The Voice'.