POBJEDNICA EUROSONGA 2022. JE UKRAJINA: To se očekivalo od samog početka, Konstrakta završila na 5. mjestu!

Zemlja pobjednica Eurosonga 2022. godine je Ukrajina.

Profimedia

U Torinu je završio 66. po redu Eurosong.

Pobjedu je nadmoćno odnijela Ukrajina kojoj je publika dala nevjerojatna 439 boda.

Konstrakta - In Corpore Sano  YouTube

Podsjetimo, iza nas je večeras 25 nastupa, a najiščekivaniji svakako je bio onaj naše susjede, srpske predstavnice Konstrakte s pjesmom 'In Corpore Sano' koja je završila na visokom 5. mjestu. Naime, Konstrakta je dobila čak 225 glasova publike i u jednom trenutku je Srbija preuzela vodstvo!

Sam Ryder - SPACE MAN  YouTube

Ujedinjeno Kraljevstvo je u finalu Eurosonga predstavio Sam Ryder pjesmom 'Space Man'. Iza sebe je tijekom nastupa imao ogromnu metalnu konstrukciju koju su tijekom izvedbe pomicali ljudi odjeveni u crno pa je izgledala kao da se pomiče sama.

Kalush Orchestra - Stefania  YouTube

Ipak, svi su jedva dočekali nastup Ukrajinaca, Kalush Orchestra, koji je izveo pjesmu pod nazivom 'Stefania'. Publika im je cijelo vrijeme pljeskala, a nakon nastupa obratili su se svijetu. 'Molimo vas da pomognete Ukrajini. Pomozite Mariupolju. Spasite Azovstal odmah', rekao je frontmen benda i izazvao oduševljenje.

Ukrajinci su od početka slovili za favorite, no mnogi su to povezivali s trenutnom situacijom, odnosno ratom u Ukrajini. Ipak, nakon prve polufinalne večeri, mnogi su komentirali kako Ukrajinci imaju i zanimljivu pjesmu te kako u pitanju nije samo politika.