Unatoč nezadovoljstvu u pogledu organizacije Vladana Vučinić nastupila je na drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga. 

Pjevačica je odradila energičan nastup u kojem je spojila moderni i tradicionalni zvuk, a posebno se istaknuo njezin stajling i karakterističan make-up. 

Vladana Vučinić, predstavnica Crne Gore na Eurosongu, slaže se s onima koji tvrde da Italija nije prošla na ispitu kada je riječ o organizaciji tog natjecanja.

Ona je večeras u drugom polufinalu otpjevala pjesmu 'Breathe'.

Vladana Vučinić predstavlja Crnu Goru na Eurosongu
Profimedia 

U posljednjem javljanju uoči nastupa u dvorani PalaOlimpico iz nje je isijavala ogorčenost zbog odnosa organizatora prema crnogorskoj delegaciji. Slične primjedbe stizale su i od drugih delegacija pa portal CdM piše da nije o izoliranom slučaju.

'Očekivala sam mnogo bolju organizaciju svega. U tome smo suglasni svi. Mislim da bi Crna Gora sve odradila bolje. Sve je nekako kaotično, testiramo se svaka tri dana na koronavirus, dosta smo udaljeni i od grada i od arene, pa nemam osjećaj da sam došla na neki veliki događaj kao što je Eurosong', započela je Vladana.

Eurosong u Italiji obilježili su tehnički problem, od kojih je najveći ono s kinetičkim suncem, oko kojeg se trebao vrtjeti nastup većine natjecatelja. Sunce je na kraju zaustavljeno zbog neispravnosti, a mnogi su morali mijenjati nastupe u zadnji tren. Pritom neke rezervne zamisli, tvrdi Vladana, domaćini nisu ispoštovali da bi se uopće moglo govoriti o adekvatnoj realizaciji alternative.

Prema njezinim riječima, improvizacija će se dogoditi tamo gdje joj mjesto nije.

'Koliko god da smo se trudili oko nekih stvari koje se tiču samog nastupa, molbe nam nisu uslišene, jer se očigledno oni trude mnogo više oko zemalja koje imaju više novca. To što će gledatelji vidjeti, nije ono što smo mi planirali. Moj nastup trebala je pratiti topla ljudska priča, a on sada izgleda prilično prazno zbog tog kinetičkog sunca za koje su obavijestili da ne funkcionira kako je planirano i to dva dana prije negoli su delegacije stigle u Torino', rekla je.

'Gledatelji moraju znati da to nije do nas, jer smo zaista svi uložili mnogo truda i dokaz za to je da ove godine, na primjer, imamo možda i najbolji spot, a tako je i nastup trebao biti zanimljiv. Osim toga, imamo zanimljiv kostim, koji reagira na zvuk i napravljen je da simulira disanje mojih ‘pluća’ koja će svijetliti. Programirao ga je inženjer koji radi za Google ATAP inovacije i francuska dizajnerica Klara Daguin. I moramo priznati svi da tako nešto sigurno Europa nije očekivala od Crne Gore', tvrdi Vladana.