'IDEALNO ZA RAZGOLIĆENE LJEPOTICE U KATRU': Hrga o ponašanju na Svjetskom nogometnom prvenstvu, evo koga je pohvalila

Mirjana Hrga osvrnula se na zapadnjačku i istočnjačku kulturu.

Story arhiva

Mirjana Hrga vrlo je ažurna na Facebooku te sa pratiteljima i prijateljima dijeli svoje mišljenje oko različitih tema. Dosad se dotaknula Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, 'zaratila' je s bivšim kolegom, iznervirali su je studenti medicine, dotaknula se povećanja studentske satnice, naživcirale su je mlade Hrvatice, ali i ispričala se vladajućima zbog čestih prozivanja.

Petar Maček/Pixsell 

Sada je tema bila vezana uz Svjetsko nogometno prvenstvo te istočnjačku i zapadnjačku kulturu.

'Nogomet radi ono što politika ne bi stoljećima. Donosi Zapad Istoku u njegovoj biti. Kada je 2013./2014. Istok krenuo Zapadu (val migranata prema Europi), borci za ljudska prava bili su šokirani krutošću Europe koja je odbijala prihvati hidžab, burke, nikab uz objašnjenje da 'to nije u našoj tradiciji, da je riječ o nepoštivanju kulture u koju dolaze i sl. Gladni su, a ne jedu svinjetinu, klanjaju gdje stignu...'. Nevladine organizacije vrištale su zbog takvog 'primitivizma zatucanih Europljana'.

Dražen Kokorić 

Sada je Zapad došao Istoku. Plaže, more, sunce...idealno za razgolićene ljepotice u Katru. Nogomet. Idealno za pivo i otpuštanje svih kočnica. Ali - stop. 'To nije nas stil života. Vi ste ovdje gosti. Poštujte pravila zemlje u koju dolazite.' Zapad ponovno šokiran.

Šokirani i oni koji su vrištali zbog primitivizma Europe nespremne da napravi dovoljno mjesta za različitosti. Eto, sad su jedni dugima pokazali. I ako ono što vrijedi za jednog, vrijedi i za drugog, nije strašno. Lekcija je zapravo odlična', napisala je.