'TUTNULA ME PO GLAVI I PITALA JESAM LI NORMALNA': Iris Livaja o nesvakidašnjem iskustvu s Tihanom Harapin Zalepugin

Jedna od najljepših Hrvatica uživala je prisjećajući se uspomena s vrhunca manekenske karijere.

Instagram

Tihana Harapin Zalepugin okupila je najljepše žene Hrvatske u povodu 30 godina uspješnog rada na domaćoj i svjetskoj sceni kako bi demonstrirala snagu autentične ženstvenosti koja ne blijedi. Tijekom tri desetljeća oblikovala je karijeru brojnih modela i misica. Lejla Filipović, Anđa Marić, Jelena Orešković Atabeyki, Anita Dujić Broadfoot, Vedrana Linardić, Lana Pavić i Iris Livaja samo su neke od njih.

Goran Čižmešija 

Radna etika bila je glavna odlika modela tog vremena. Djevojke su bile prepoznatljive po predanosti poslu, profesionalizmu i disciplini. A kada su počele pričati o druženjima, putovanjima, situacijama iz backstagea, sjećanja su samo navirala.

'Sjećam se da smo nosile reviju na Stradunu. Počela je kiša, ali svejedno smo je odradili. Imala sam žvakaću gumu, a onda me Tihana lagano tutnula po glavi prije izlaska na pistu s pogledom ‘pa jesi li normalna’. Žvaka je samo izletjela iz usta i od tada više nisam pomišljala na takvo nešto', kaže nam s osmijehom Iris Livaja, jedna od najljepših Hrvatica koja je uživala prisjećajući se uspomena s vrhunca manekenske karijere.

Story 

'Imala sam 16 godina kada sam došla pogledati reviju u Banovini. Tihana je bila tamo, prišla mi je i pitala me bih li se prijavila na Izbor Miss Hrvatske. Rekla sam da me to ne zanima. Imala sam sportski, skroz drugi đir i nije mi padalo na pamet da bih to mogla. Ona, naravno, nije odustajala.

Nazvala je moju ujnu i rekla: 'Molim te lijepo, popričaj s Iris i njezinom mamom, a onda ću ja doći u Split.' I tako sam se, ni sama ne znam kako, našla na Izboru Miss Hrvatske 1997. godine. Bila sam prava pratilja Martini Novosel, ali u džepu sam već imala potpisan ugovor za rad u Parizu i znala sam da ću otići', ispričala nam je Iris Livaja, koja je ostavila zapažen uspjeh u svijetu modelinga, a uviđa i razliku između svijeta modelinga nekada i danas.

Story 

'Danas djevojke sve žele na brzinu, ali ne ide to tako. Uvijek se vidjela razlika kada bi se pojavile djevojke iz Talie. Tihani su bili važni pristojnost, tišina i skromnost, kao i kućni odgoj djevojaka te uspjeh u školi, to joj je bila na prvome mjestu', zaključila je Iris.