Nenad Tatarinov boluje od neizlječive bolesti: 'Nadam se da se neće raširiti'

S njom se bori još od djetinjstva.

Robert Gašpert

Nenad Tatarinov nedavno je s obitelji u Marbelli proslavio svoj 41. rođendan, a tamo su proslavili i petu godišnjicu braka.

'U posljednjih par dana proslavili smo 5 godišnjicu braka, danas tatin rođendan i 3,2 mj otkako imamo najvećeg veseljaka s nama. U to ime...' napisala je Maja ispod objave.

I premda se o njegovoj supruzi Maji Šuput u javnosti gori gotovo svakodnevno, ovaj samozatajni menadžer rijetko daje intervjue za medije.

Nenad je nedavno učinio iznimku te je po prvi put stao pred kamere i u televizijskom intervjuu progovorio o obiteljskom životu, ali o bolesti s kojom se bori još od djetinjstva.

Instagram 

Naime, Nenad ima vitiligo – stečeni poremećaj pigmentacije koji nastaje kao rezultat gubitka melanocita iz kože te se manifestira pojavom bjelkastih mrlja različitih veličina, lokaliziranih na bilo kojem dijelu tijela.

'Nemam nekakav problem s time. Vitiligo imam dugi niz godina otkad sam možda osnovna, srednja i već dulje vrijeme je tako kako je, nadam se da se neće raširiti', pojasnio je poduzetnik u svibnju prošle godine za InMagazin.

Instagram 

Iako točan uzrok vitiliga nije poznat, prema mišljenju stručnjaka, vjerojatno se radi o autoimunom poremećaju, a iako su danas dostupne terapije koje pomažu u vraćanju izgubljene boje kože, vitiligo je bolest koja se ne može izliječiti

Inače, od iste bolesti boluje i novinarka Andrea Buča koja je prije tri godine otkrila da je zbog stresa dobilavitiligo. Zbog toga se suočila s pojavom bijelih mrlja na koži, o čemu je ranije govorila.

Story arhiva 

'Prije dva ljeta, na desnoj strani lica pojavile su se bijele fleke, područja bez pigmenta. Mislila sam kako je riječ o hipopigmentaciji i kako sam sve više tamnila, ti bijeli dijelovi lica su se sve više isticali', rekla je u razgovoru za Gloriju 2021. godine.

U istom razgovoru otkrila je i da ne koristi nikakvu terapiju kako bi suzbila bolest.

Instagram 

'Trebala bi mazati kortikosteroide i uzimati oralnu terapiju, međutim prilično sam lijena kad su medikamenti u pitanju tako da mi je bilo lakše suživiti se s vitiligom, nego se boriti protiv njega jer, male su šanse za pobjedu', istaknula je Andrea.