Nagrađivanu TV autoricu, Andreu Buču, gledamo u novom putopisnom serijalu 'Na Magistrali', koja je već oduševila brojne gledatelje. Baš zato je HRT-ova novinarka ovih dana posebno zanimljiva široj javnosti. Andrea iza sebe ima impresivnu karijeru, surađivala je na brojnim HRT-ovim projektima i to redom uspješnim kao što su ‘Shpitzza’, ‘život uživo sa stilom’, ‘Nedjeljno popodne’, ‘Rizzi-bizzi’, ‘Hrvatska uživo’, a dobila je i novinarsku nagradu Joško Martinović.

Inače, Andrea je majka dvojice sinova.

Tko je Andrea Buča?
Sanjin Kaštelan 

'U Zagrebu smo sami, povremeno uskoči netko od prijatelja, aliorganizirana sam pa i nije potrebno. Kada djeca odu na spavanje, sjednem za računalo i radim. Kronično mi nedostaje sna, ali spavat ću kad odem na godišnji. Definitivno nije lako, ali je lakše nego kopati po kontejneru ili se nositi s nekim zaista teškim situacijama poput bolesti. Često čujem: 'Svaka čast, ja nikad ne bih mogla'.

Mogli bi svi kada ne bi imali izbora, netko se nosi bolje netko gore. To je moj izbor i kad mi je najteže, umjesto da se raspadnem, udahnem pa ako ne pomogne, udahnem još jednom i kažem: 'Ti to možeš, naposljetku i moraš', dignem glavu i nastavim gdje sam stala. Svako se jutro budim sretna, a to znači da radim dobru stvar', ispričala nam je Andrea u razgovoru krajem 2018. godine.

Tko je Andrea Buča?
Robert Gašpert 

No karte su se nedugo nakon toga okrenule u njezinu korist, jer smo prije tri godine razgovarali s njom kada nam je rekla da je već dvije godine u vezi s Jurjem Krušlinom, svestranim Zagrepčaninom koji je završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, a danas je jedan od uspješnijih barmena u Lijepoj Našoj.

Na društvenim mrežama im i dalje stoji da su u vezi, a nama je svojedobno ispričala kako su se upoznali. 'Bio je to slučajni susret na plesnom podiju, u Pločniku. Kada je bio fajrunt, Juraj je primijetio da sam izišla, istrčao je i stao pokraj mene, zapalio cigaretu, napravio dramaturšku stanku i pitao: “Mogu li te otpratiti kući?” Nasmijala sam se, pristala i više se nismo rastali. Hladne glave i punog srca mogu reći da su ovo dvije najljepše godine mog života', otkrila nam je 2021. godine Andrea.

Na pitanje kako se Juraj uklopio u njihovu malu zajednicu, Andrea nam je kratko odgovorila: ‘Najbolje.’