Uz pečenu janjetinu, svinjetinu ili pečenu gusku na blagdanskom stolu kao prilog ukusan je pečeni mladi krumpir. Slavni kuhar Jamie Oliver otkrio je svoje trikove za savršeno pečeni krumpir, a s YouTube kanala Mama Boi's Kitchen donosimo recept za predivno začinjen mladi krumpir crvenom paprikom, mekan iznutra, a s hrskavom koricom izvana.
Sastojci:
450 g mladog krumpira
1 žličica mljevene paprike
sol i papar
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice maslaca
Priprema:
Mladi krumpir prerežite na pola, pa kuhajte još 10 minuta nakon što provrije. Krompir procijediti, posoliti, popapriti i posuti mljevenom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i dobro promiješajte. Izliti u pleh i okrenuti na ravnu stranu. Prelijte otopljenim maslacem i pecite na 200°C oko 20 minuta. Na pola pečenja, nakon 10 minuta krumpire okrenite i zapecite do kraja.
Postupak pogledajte u videu
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.