Jedan od najpopularnijih priloga zasigurno je rizi bizi, odnosno riža s graškom, popularno jelo koje potječe iz Italije i u originalu se zove risi e bisi. Dodajte mu bijelo vino i parmezan, a još ukusniji će biti ako rižu kuhate s temeljcem.
Sastojci:
- mrkva
- luk
- češanj češnjaka
- 80 g maslaca
- 200 g riže
- 400 g graška (zamrznutog)
- 125 ml bijelog vina
- 500 ml temeljca od povrća
- 40 g svježe ribanog parmezana
- sol, papar
- nekoliko listova svežeg matičnjaka
Priprema:
Mrkvu ogulite, operite i sitno nasjeckajte. Ogulite luk i sitno nasjecakjte. Polovicu maslaca zagrijte u tavi. Prodinstajte na njemu luk, češnjak i rižu. Dodajte grašak i mrkvu pa prelijte bijelim vinom. Pustiti da vino ishlapi.
Ulijte 1/3 temeljca i kuhajte dok se riža ne skuha. Dodajte ostatak temeljca. Preostali maslac i parmezan dodajte u rižu i pomiješajte, začinite solju i paprom. Ukrasite svježim matičnjakom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.