Šopska salata je bogata i ukusna te je često pravimo za ručak. Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo.
Priprema je jednostavna, a u nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
3 rajčice
2 svježa krastavca
2 paprike
150 g slanog sira/fete
1 ljubičasti luk
maslinovo ulje
vinski ocat
svježi peršin
sol, papar
Priprema:
1. Operite i narežite povrće
Papriku, rajčicu i krastavce narežite na kockice jednake veličine. Luk narežite na kolutove i sitne kockice.
2. Dobro začinite salatu
Sve sastojke stavite u duboku zdjelu. Začinite ju tako da u nju stavite sol, papar, maslinovo ulje, malo octa i peršina.
Nemojte presoliti salatu zato što je sir koji ćete na nju naribati dosta slan. Dobro ohladite salatu prije sljedećeg koraka.
3. Naribajte slani sir
Naribajte slani sir po odabiru ili feta sir i pomiješajte ga sa salatom.
izvor: index.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.