Rižoto od graškai tikvicamožete poslužiti kao samostalno glavno jelo ili kao prilog uz neko meso ili ribu. Gotovo je u svega nekoliko minuta, a u sebi sadrži sezosko povrće puno vitamina.
Sastojci:
- 300 g riže
- 300 g žute mrkve
- 4 žlice graška
- 1 luk
- 1 tikvica
- svežnjić svježe metvice
- 6 žlica maslinovog ulja
- sol, papar
- parmezan za dekoraciju
Priprema:
Narežite luk i mrkvu te ih dinstajte na maslinovom ulju. Dodajte tikvice narezane na ploške. Sve posolite i popaprite te kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Na to dodajte grašak, kuhajte još koju minutu pa dodajte rižu. U rižoto dodavajte postepeno vode, sve dok riža ne omekša.
Kuhajte poklopljeno na srednjoj vatri, postepeno promiješajte. Kao dekoraciju na vrh možete dodati malo metvice i parmezana.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.