Osim humusa i falafela, baba ganoush je jedan od najpopularnijih namaza porijeklom s Bliskog istoka. Priprema se od patlidžana i maslinovog ulja, ali možete da dodate i tahini i začine po želji.
Sastojci:
- 2 pečena patlidžana srednje veličine
- 1/4 šalice tahinija
- 3 žlice limunovog soka
- 2 češnja češnjaka
- 2-3 žlice maslinovog ulja
Foto: Shutterstock
Priprema:
Patlidžan prerežite na pola, pa ga stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i prelijte s malo maslinovog ulja. Posolite i popaprite te pecite na 220°C oko 45-60 minuta. Izvadite i stavite ga u blender s tahinijem, limunovim sokom, češnjakom i maslinovim uljem. Kada smjesa postane kremasta, prestanite miksati. Stavite u hladnjak na 30 minuta da se okusi prožmu. Ukrasite mljevenim papirom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.