Bliži se ljeto i sezona raznovrsnih plodova od kojih su tikvice najpopularnije. Praktične su, jeftine i ukusne, a od njih se lako pripremaju razna jela. Posebno je ukusno kad ih dodate u sataraš.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1/2 crvenog luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 slatke paprike
- 1 mrkva
- 1 rajčica
- maslinovo ulje
- 3 žlice pirea od rajčice
- 2 jaja
- 1 žličica talijanskog začina
Priprema:
Tikvice narežite na kockice, posolite i promiješajte. Pustite ih da odstoje 10 minuta, a zatim ocijedite od viška vode. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja, pa popržite ljubičasti luk narezan na rebarca, kao i nasjeckani češnjak. Kad omekša, dodajte paprike narezane na trakice, kao i naribanu mrkvu. Posolite, promiješajte i poklopite. Pirjati 5 minuta pa dodati procijeđene tikvice. Poklopite i kuhajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte nasjeckanu rajčicu i umak od rajčice. Promiješajte pa dodajte razmućena jaja koja ste začinili po želji. Kuhajte dok jaja ne budu gotova uz povremeno miješanje.
Postupak pogledajte u videu:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.