Hrskavi krumpir iz pećnice s osvježavajućim umakom od feta sira i limuna aromatičan je obrok savršen za svaku priliku. Posebnu hrskavost krumpira daje način pripreme, potrebno je prvo skuhati krumpir koji se zatim gnječi i peče u pećnici. Preporučamo da uz krumpir pripremite i osvježavajuć umak od fete sira i limuna koji će vas oduševiti sa svojom aromom češnjaka.
Za više informacija pogledajte video koji se nalazi u nastavku teksta sa instagram profila Camille Chamignon.
Sastojci:
- 1 kg mladog krumpira
- 200 g feta sira
- 4 žlice grčkog jogurta
- 1 limun
- 1 režanj češnjaka
- vezica vlasca
- metvica
- maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 210-220°C. Kuhajte krumpir u posudi s kipućom slanom vodom oko 10 minuta. Ocijediti ih. U manju posudu ulijte 4 žlice maslinovog ulja, naribajte režanj češnjaka.
Polovicu limuna narežite na tanke ploške. Krumpir poredajte u prethodno nauljeni pleh. Zdrobite ih pomoću čaše. Premažite ih češnjakom i maslinovim. Dodajte kriške limuna na vrh i pecite na 210-220°C 25-30 minuta dok ne postanu zlatnosmeđe i hrskave.
U međuvremenu vilicom izgnječite polovicu fete s grčkim jogurtom. Dodajte sok od preostale polovice limuna pa začinite paprom. Sve promiješajte.
Izvadite krumpir iz pećnice. Izvadite ploške limuna, sitno ih nasjeckajte i pomiješajte s malo maslinovog ulja i fleur de sel.
Dodajte krumpiru ostatak fete, prethodno nasjeckani vlasac, maslinovo ulje i nasjeckani limun pa sve pomiješajte s krumpirom koji je još u posudi za pečenje.
Na dno posude za posluživanje stavite feta kremu i grčki jogurt, dodajte krumpir, nekoliko listića mente.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.