Umak od pečene paprike i sira odličan je izbor umaka za vaš idući roštilj ili kao namaz uz pogačice za doručak ili laganu večeru. Za pripremu će vam trebati vrlo malo vremena kao i namjernica. Ubacite sve sastojke u blender i uživajte u ovom kremastom umaku koji aromom podsjeća na miks ajvara i kajmaka. U nastavku teksta možete pronaći video s obajšnjenjem kako da napravite ovaj sočan namaz.
Sastojci:
- 4 paprike
- glavica češnjaka
- 200 g feta sira
- 200 g krem sira
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice meda
- papar
- slatka paprika
- čili
- peršin
Priprema:
Operite papriku i stavite ju u tepsiju za pečenje skupa sa češnjakom u pečnicu, kad se povrće zapeče izvadite ih. Pomiješajte u blenderu fetu i krem sir ubacite začine, papriku očistite iznutra i skinite vanjsku opnu. Češnjak istisnite i sve dobro izblendajte. Servirajte u zdjelici sa maslinovim uljem i nasjeckanim peršinom na vrhu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.