Počela je sezona patlidžana, a mi smo pronašli kako da ga pripremite na najjednostaviji način. Zapecite ovo povrće u pećnici, ispohajte i ubacite u vruće ulje. Patlidžan poslužite kao glavno jelo uz neki povrtni prilog ili poslužite uz neko mesno glavno jelo.
Sastojci:
- patlidžan
- jaje
- krušne mrvice
- brašno
- sol
Priprema:
Operite ptlidžan izbockajte vilicom, pecite ga u pećnici na 180 stupnjeva s malo ulja dok ne omekša i ne povene; oko 30-40 minuta.
Kada je spreman skinite mu koru, izgnječite vilicom, a upijajućim papirom odstranite višak vode. Patlidžan posolite, ubacite u brašno, pa jaje i na kraju u krušne mrvice.
Zagrijte duboku tavu s uljem i pecite dok ne porumene.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.