Salata od kupusa mnogima je najdraža i većina ju sprema na klasičan način tako da ju začine sa octom i soli. Pronašli smo drugčiju verziju ove omiljene klasične salate koja potječe iz Njemačke. Njemci u svoju salatu od kupusa dodaju temeljac od povrća, šećer, kim i luk, na taj način salata postaje još sočnija.
Sastojci:
- 900 g zelenog kupusa
- 70 ml temeljca od povrća
- 4 žlice octa
- 3 žličice šećera
- 2 žlice ulja
- 2 žličice soli
- 2 žličice kima
- 1 glavica luka
- papar
Priprema:
Operite zelje, očistite i naribajte ga na tanke trakice. Kupus začinite sa soli i šećerom i onda ga dobro izgnječite rukama kako bi uklonili višak vode. U kupus dodajte nasjeckani luk. U posebnoj zdjeli izmiješajte temeljac, ulje, ocat i kim. Prelijte preko kupusa, izmiješajte i poslužite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.