Ovaj recept za domaći kečap umak ukusan je i savršen prilog za vaše hamburgere i krumpiriće. Osim toga, također je čest sastojak u receptima poput BBQ umaka ili marinada. Jednom kad otkrijete koliko ga je lako napraviti i koliko je ukusan, nećete više htjeti kupovati u trgovini.
Recept za domaći kečap
Sastojci:
- 150 g koncentrata rajčice
- 250 g pasirane rajčice
- 20 g smeđeg šećera
- 20 g šećera
- 80 ml jabučnog octa
- 150 ml vode
- 1 žličica soli
- ¼ žličice papra
- ¼ žličice češnjaka u prahu
- ¼ žličice luka u prahu
- 1/8 žličice mljevenog cimeta
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u loncu srednje veličine, na srednje jakoj vatri. Pustite da zakuha, smanjite vatru i kuhajte 20 minuta uz često miješanje. Maknite s vatre, probajte, prilagodite začinima i ostavite da se ohladi.
Prebacite u steriliziranu staklenku, zatvorite i čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.