Kukuruz je ukusan kuhan i pečen, na grillu je jednostavan i ukusan prilog svakom ljetnom roštilju, a ovom pečenom kukuruzu, s dodatkom začinskog maslaca, nećete moći odoljeti.
Sastojci:
- 2 klipa kukuruza
- 2 žlice maslaca
- 1 šaka svježeg začinskog bilja (bosiljka, peršina, majčine dušice ili korijandera)
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
- 20 g mrvljenog kozjeg sira
Foto: Shutterstock
Priprema:
Klipove kukuruza očistite i svaki prerežite na pola, začinsko bilje sitno nasjeckajte, a češnjak protisnite. U manjoj posudi pomiješajte maslac, začinsko bilje, češnjak, sol i papar. Smjesu dobro utrljajte po cijeloj površini kukuruza pa svaki zamotajte u aluminijsku foliju.
Stavite na roštilj na 30 minuta, okrećući na polovici vremena. Izvadite iz folije i stavite na pladanj.
Po želji po pečenom kukuruzu možete posipati mrvljeni kozji sir ili parmezan. Servirajte odmah i uživajte!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.