Iako postoje gotovi mlinci koje možete kupiti i samo preliti vrućom juhom ili vodom, uvijek je bolje zamijesiti i ispeći domaće tijesto. Važno je zapamtiti da na 100 grama brašna ide 1 jaje, a rezultat su najmekši i sočni mlinci toliko ukusni da ćete ih poželjeti jesti svakog vikenda uz pečenku.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 3 jaja
- prstohvat soli
- mlaka voda po potrebi
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Pomiješajte sve sastojke i zamijesite tijesto. Ostavite da odstoji 10-15 minuta, razvaljajte na tanko i narežite komade po želji.
- Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta pa ih okrenite i pecite još 10 minuta na drugoj strani.
- Natrgajte ih i prelijte temeljcem ili vrućom vodom, pokrijte i ostavite da omekšaju.
- Prelijte masnoćom od mesa, a za hrskaviji okus zapecite ih u pećnici s pečenim mesom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.