Jelo s rižom koje nije rižoto nego se u našim krajevima obično jede kao prilog mesu, popularan rizi bizi porijeklom je iz Italije i u originalu se zove risi e bisi. Kao djeca obožavali smo ovako pripremljenu rižu s graškom, pa svakako uvedite ovo jelo u svoj jelovnik. Paše uz sve, a nije ga komplicirano pripremiti.
Sastojci:
- 1 luk
- 250 g riže
- 150 g graška
- temeljac
Priprema:
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk pa dodajte opranu rižu i grašak. Kratko pirjajte pa zalijte temeljcem da prekrije rižu. Kad prokuha povremeno promiješajte pa kad voda ispari maknite sa štednjaka i začinite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.